Potpredsednici PUPS-a za formiranje garantnog fonda 1PUPS Logo

Potpredsednici PUPS-a solidarnost i pravda Dragan Marković Markoni i Vladan Đukić posetili su 15. Olimpijada sporta, zdravlja i kulture trećeg doba koja se ove godine održava u Vrnjačkoj banji, saopšteno je iz ove stranke.

Tom prilikom, Dragan Marković Markoni je izrazio zadovoljstvo statusom penzionera u društvu i brigom države i aktuelnog rukovodstva o najstariji svojim sugrađanima, koji su tokom radnog veka dali doprinos izgradnji i stabilnosti države.

„Naši penzioneri čine snagu ovog društva i njihova iskustva i znanja su neophodni kako bi Srbija i dalje napredovala. Svoju privrženost i odgovornost su pokazali penzioneri i kada su izdržali period smanjena penzija. Zahvaljujući odgovornoj politici Vlade Republike Srbije i predsednika Republike Aleksandra Vučića rast ekonomske aktivnosti doprineo je stabilnijem budžetu Republike Srbije, a samim tim i redovnim isplatama penzija“, naveo je Marković.

Buduće aktivnosti PUPS-a solidarnost i pravda na čelu sa predsednikom Milanom Krkobabićem, biće usmerene na formiranje garantnog fonda kojim bi se garantovala otkupna cena poljoprivrednih proizvoda, kako poljoprivrednici ne bi bili prepušteni na milost i nemilost jakih trgovinskih lobija koji gledaju samo sopstvene interese, a ne i interese malih proizvođača, istakao je Marković.

Potpredsednik PUPS-a solidarnost i pravda Vladan Đukić je naglasio da su stari jedan od prioriteta države, čije su aktivnosti usmerene u pravcu poboljšanja života i ostvarivanja njihovih prava, sa posebnim akcentom na populaciju penzionera i povećanje njihovog standarda.

„Poboljšanje kvaliteta života starih u Srbiji jedan je od prioriteta PUPS-a solidarnost i pravda, sa posebnim akcentom na da i stare osobe preko 60 godina koji nisu stekli uslove za penziju imaju minimalno socijalno davanje, ne manje od 12.000 dinara. Vrednosni stav PUPS-a solidarnost i prvda i moje lično zalaganje su poznati i ne menjaju se godinama: penzije treba da prate rast zarada u javnom sektoru. Taj vrednosti stav je kod penzionera opšteprihvaćeno“, naveo je Đukić.

Na kraju, Marković i Đukić su odigrali prijateljske partije šaha sa učesnicima pomenute Olimpijade, i svim učesnicima poželeli takmičarsku sreću i lepo druženje, navodi se u saopštenju Informativne službe PUPS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.