Potpredsednik Dveri: Male privrednike kradu oni koji bi trebalo da ih štite 1Foto: dveri.rs

Pokret Dveri zatražio je danas od Ministarstva finansija da pojednostavi i uspostavi elektronsko poslovanje na način koji neće ometati i ugrožavati privrednike i preduzetnike i pozvao relevantne institucije da ispitaju da li je po sredi nestručnost, neznanje ili namera da se izazivanjem opšteg meteža neko enormno obogati, saopštila je ta partija.

„Apsolutna nesposobnost države da uskladi propise sa zakonima došla je do izražaja u situaciji uvođenja novog načina fiskalizacije i elektronskih faktura. Opšte je poznato da zakonodavac nema iskustvo u praksi, te samim tim sve novine i propise je jako teško, odnosno gotovo nemoguće implementirati u praksi“, istakao je potpredsednik Dveri Milovan Jakovljević u pisanoj izjavi.

On je ukazao da se na terenu nailazi na preplašene privrednike koji su van sebe od straha od inspekcije.

„Osnovni problem je što je mali privrednik „osakaćen“ da razmišlja, već slepo prati nove uredbe koje sa televizije Pink prenosi ministar Siniša Mali. Da li se izdaje avansni račun preko kase ili preko programa? Ako izdate račun preko kase sa iskazanim PDV i isti taj račun izdate preko programa dva puta plaćate PDV“, konstatovao je Jakovljević.

On je zapitao u kom sistemu i kojoj zemlji na svetu je ovo moguće, osim u Srbiji, gde male privrednike na dnevnom nivou „kradu upravo oni koji bi trebalo da ih zaštite“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari