Pramenković: Sve liste u BNV oko nacionalnih interesa 1foto (SPP) : Misala Pramenković

Misala Pramenković, nosilac liste „Jedinstvo za slobodno Vijeće“ Stranke pravde i pomirenja (SPP), pozvala je sve liste koje su ušle u novi saziv Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) da se okupe oko nacionalnih interesa.

-Pozivam druge liste, da u cilju postizanja konsenzusa Bošnjaka oko vitalnih nacionalnih interesa. Otvorimo pregovore o formiranju rukovodstva novog BNV – naglasila je Pramenković i ocenila da je to prilika da pokažu želju da zajedno rade u interesu bošnjačkog naroda.

Pramenković je rekla da „sledi apel Islamske zajednice“, koja je, prethodnog dana, uputila poziv listama i političkim partijama, koje su ih podržale, da prevaziđu međusobne razlike i dogovore se o formiranju novog nacionalnog saveta.

“Bošnjački nacionalni savet mora se izdići iznad dnevno-političkih potreba i borbe i ne sme biti produžena ruka političkih partija u njihovom delovanju, a imajući u vidu činjenicu da se na različitim listama mogu naći kvalitetni i stručni kadrovi u oblastima koje su u nadležnosti Vijeća, smatramo da je u ovom trenutku za Bošnjake u Sandžaku i Srbiji presudno važno da postoji konsenzus u pogledu funkcionisanja ovog organa”- piše u saopštenju koje je potpisao glavni muftija Islamske zajednice (IZ) u Srbiji Mevlud Dudić.

Konačni rezultati izbora za BNV, trebalo bi da budu poznati sledeće sedmice, jer će, u nedelju, biti ponovljeni izbori na jednom biračkom mestu u tutinskoj opštini.

Prema preliminarnim rezultatima nijedna, od četiri, liste nema dovoljno večničkih mandata da samostalno formira novo BNV.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari