Koalicija "Ajmo ljudi" oko Borisa Tadića predala listu za parlamentarne i beogradske izbore 1Foto: Beta/Milan Obradović

Predstavnici koalicije „Boris Tadić – Ajmo ljudi“ danas su Republičkoj izbornoj komisji (RIK) predali listu kandidata za parlamentarne izbore.

Posle predaje više od 11.000 potpisa, lider Socijademorkatske stranke (SDS) i bivši predsednik Srbije Boris Tadić je rekao da predstavnci te liste pozivaju sve građane da izađu na aprilske izbore i glasaju, „pre svega za njih“.

Tadić je rekao da je njihova lista najbolji izbor i da izlaze na izbore, kako je naveo „čista obraza i da gledaju u oči sve ljude u zemlji, imajući u vidu ono što smo radili i sta nameravamo da radimo“.

On je naglasio da stvari u Srbiji moraju da se menjaju i „to ubrzano“, te ocenio da će u suprotnom zemlja doživeti velik „i socijalni a ne samo politički kolaps“.

„I zato smo danas i zajedno“, rekao je Tadić posle predaje liste te koalicija koju osim SDS čine i Nova stranka, Jedan od pet miliona, Tolerancija Srbije, Ujednjeni pokret zelenih Srbije, Bošnjačka građanska stranka i Stranka Crnogoraca.

On je podsetio i da je kandidat te liste za premijera Goran Radosavljević, a da listu podržava i košarkaški trener Duško Vujošević.

Prema Tadićevim rečiima, politička kultura u Srbije je na veoma niskom nivou, politički protivnici se tretiraju kao neprijatelji a mržnja je prisutnma između vlasti i opozcije.

„Sve ono što smo radili nakon 5. oktobra (2000. godine) je na neki način poništeno od strane postojeće vlasti“, rekao je on.

Naveo da je tadašnja vlast „mirila i građane u Srbiji i uspostavljala dijalog“ koga, kako je naveo, „ovog trenutka nema“.

„Mi smo uspostavljali dijalog sa drugim nacijama i državama u regionu, mirili smo se sa njima želeći da obezebdimo stabilnost i razvoj i iznad svega dugoročni mir na prostoru Zapadnog Balkana“, rekao je on.

Vujošević je rekao da je „Srbiji potrebna promena vlasti i da je to aksiom“, te naveo da svima koji su „slobodni i u stanju da razmišljaju to nije potrebno dokazivati na bilo koji način“.

„Ujedinjeni do pobede, ajmo ljudi“, rekao je Vujošević dok je kandiodat za premijera Radosavljević istakao da se, u situaciji kada su građani siromašni, kultura svodi „na hleba i igara“.

On je rekao da će u centru kampanje te liste biti ekonomiija i boljitak građana, i kako je naveo, da „za tri do četiri godine dostignemo prosečni dohodak EU“.

Lider Nove stranke Aris Movsesiijan je rekao da nijedna država u svetu ne može da bude uspešna ukoliko nema demokratije i „pravila igre“

Najavio je da će ta koalicja, posle izbora, vratiti dostojsnatvo zdrvstvenim radniicima a da će Srbija biti vraćena na pravi, evropski put.

„Ovo jeste evropska lista, ovo je proEU lista“, rekao je on.

Predstavni pokreta „Jedan od pet miliona“ Stefan Novaković je rekao da Srbiju, uz mlade ljude, sve više napuštaju i građani svih profesija, uključujući i zanatlije.

Podsetio je da na brojnu srpsku dijasporu i založio se za njihov povratak i povratak evrpskih vrednsti u Srbiju.

Prethodno je, u zgradi Gradske izborne komisije predata liste za izbore u gradu Beogradu „Duško Vujošević – Boris Tadić – Ajmo ljudi“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari