Predizborni miting SNS-a u Novom Sadu: Spensom se orilo „Aco Srbine“, Vučić se osvrnuo na podršku Jokića i Pejakovića 1Foto: N. M.

Predizborni miting Srpske napredne stranke u Novom Sadu na Spensu okupio je nekoliko hiljada pristalica ove partije. Vučić je u svom govoru napomenuo da izbori nisu šala, da nikada nije bilo važnije i ozbiljnije nego sada, „jer Srbiju očekuju pritisci što čuva Kosovo i Metohiju“.

Velika dvorana Spensa bila puna simpatizera i članova SNS koji su skandirali „Aco Srbine“ i „pobeda, pobeda“. Čitava sala je prošarana tansparentima podrške predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću i SNS-u.

– Biće i pritisaka oko uvođenja sankcija Rusiji. Sa druge strane, ekonomski rast u Evropi i svetu nije na viskom nivou što znači da ce to generisati druge ekonomske probleme. Zato nam je potrebna snažna i jedinstvena država. Potrebna nam je jedna politika, to nije pitanje da li vam se neko dopada već možemo li da vodimo konzistentnu, konherentnu i ozbiljnu politiku – rekao je Vučić.

Oni koji se predstavljaju kao protvinici SNS smatra, nemaju nikakvu politiku, već dvadeset različitih stavova o jednom pitanju i to je mnogo veća opasnost nego što može pomisliti.

Vučić je napomenuo kako javne ličnosti koje stanu na stanu SNS trpe linč.

– Uhvatili su na zub dvojicu Nikola. Nikolu Jokića i Nikolu Pejakovića i ceo dan vode kampanju protiv njih. Kao da igraju bolje košarku od Jokića, kao da su oni uradili nešto značajno. Ne zaboravite od 2000. do 2012. godine sve smo izgubili, sve fabrike, otišla je Crna Gora što je bio preduslov za gubitak Kosova. Imali ste predsednika koji se svađao sa premijerom i nisu se ništa dogovarali – nastavio je Vučić.

Predizborni miting SNS-a u Novom Sadu: Spensom se orilo „Aco Srbine“, Vučić se osvrnuo na podršku Jokića i Pejakovića 2
Foto: N. M.

Zato se ovako bori, ističe, a mogao je da sedi i da čeka kraj mandata 2017. godine. Jedino što opozicija zna je dodaje, da kaže koga mrzi, a to je on, dok šta će sa Kosovom to ne znaju.

Vučić se zahvalio penzionerima i rekao da će penzije rasti brže nego ikada. Posebno se zahvalio i ženama te obećao prosečne plate do kraja mandata sledeće Vlade od 1400 evra.

– Obišao sam celu Srbiju i ovoj kampanji i nigde nije bio doček kao u Novom Sadu i hvala vam na tome – izjavio je Vučić.

Miloš Vučević prvi na listi „Srbija ne sme da stane“ je rekao da je sa jedne strane narodna lista Vučića, protiv svih drugih lista, bez obzira da li su žute, zelene ili ljubičaste boje, imaju zajedničkog gazdu, Dragana Đilasa.

– Godine koje su nam pojeli skakavci, a to je nekadašnja i žuta elita kada je samo njima bilo bolje a svim građanima bilo gore. Bora Novaković i Bojan Pajtić saizvršioci sa Đilasom nam drže predavanje, da su oni za Srbiju protiv nasilja, oni koji su sprovodili najgore pravno i fizičko nasilje, opljačkali državu i obespravili narod. Zato svi glasamo, svi na izbore i nema povlačenja – izjavio je Vučević.

Janko Tipsarević u svom govoru istakao je kolika je njegova veza sa Novim Sadom, jer je neke od svojih prvih sportskih koraka napravio u ovom gradu, ali je i svoju saputnicu upoznao u Novom Sadu, gde mu se rodila ćerka.

– Moja ljubav prema Novom Sadu je beskrajna. Nakon decenija privrženih sportu svedok sam promena koji smo mogli samo da sanjamo. Na svojoj koži sam osetio sve prepreke kada nisam imao drugi izbor nego da počnem svoje teniske korake u praznom bazenu na Novom Beogradu. Mladima je omogućeno mnogo više prilika sada, da treniraju rade i uče i razvijaju se u svojoj zemlji – rekao je Tisarević.

Predizborni miting SNS-a u Novom Sadu: Spensom se orilo „Aco Srbine“, Vučić se osvrnuo na podršku Jokića i Pejakovića 3
Foto: N. M.

Ulaganje u sport je dodaje, nezamislivo više nego pre petnaestak godina.

„Sada više nego ikada pun gas ka napred bez jednog minuta oklevanja, jer sada svi mi ne smemo da stanemo“, rekao je Tisarević.

Lazar Ristovski je na početku svog govora pomenuo Nikolu Jokića. „Neki su se mnogo prepali kada su videli da Nikola igra u našem timu“, kazao je Ristovski.

Ristovski je pozvao okupljene da pozdrave Jokića i skandiraju „Nikola, Nikola“, što su okupljeni i učinili, ali su se ubrzo ponovo se vratili na skandiranje, „Aco Srbine“.

– Mnogi umetnici ne mogu javno da iznesu podršku Vučiću da ne budu linčovani od strane agresivne manjine, ali će glasati za nas. Ne delimo ljude na elitu i seljake već na ljude i neljude. Došlo je zadnje vreme kad su salonske glumice počele da se razumeju u traktore i poljoprivredu. Voditi državu je ozbiljna stvar, nećemo valjda pustiti da nam sutra Marinika bude predsednica – rekao je Ristovski.

Dušanka Golubović prva na listi „Vojvodina ne sme da stane“ za pokrajinske izbore kaže da su 2016. godine nasledili Vojvodinu upropaštene industrije i uzurpiranog zemljišta i zapuštenih puteva i pruga.

„Osnovni preduslov razvoja predstavljaju mir i stabilnost jer samo u tom okruženju možemo da radimo i stvaramo. Samo u tom okruženju možemo da unapređujemo vojvođansku različitost. Zajedno gradimo Vojvodinu za budućnosti“, rekla je Golubović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari