Predsednica HNV-a uputila zahtev Vučiću da hrvatski bude u službenoj upotrebi

Ostavite komentar


  1. Može i Afganistanski, Korejski, Kineski. Šta bre ova žena misli!!!

  2. Pa rat u Hrvatskoj je i počeo kad su Hrvati Srbima oduzeli sva prava i sveli ih na manjinu, iako ih je bilo preko 25%. Hrvata u Srbiji, na žalost, još uvek ima, doduše u tragovima, kao radioaktivnosti. Ne mogu da prebace 1%. Ova frka zbog Bunjevaca je u stvari njihov pokušaj asimilacije. Isto kao kada bi Srbi tvrdili da su Slovenci Srbi. Patetični hrvatski klerofašistički šovinisti.

  3. Odredbama čl.1 Evroposke povelje o regionalnim i manjinskim jezicima (ratifikovana u Srbiji) precizno je definisan pojam „manjinski jezici“. Primenom tih odredaba na tzv. bunjevački, „hrvatski“, „bošnjački/bosanski“, „crnogorski“ ispostavlja se da se oni nikako ne mogu ni smatrati „regionalnim ili manjinskim jezicima“ u državi Srbiji.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.