Predsednik raspuštenog subotičkog odbora Narodne: Ponoš nas ujedinjuje, zaslužuje svu podršku 1foto FoNet Milica Vučković

Zdravko Ponoš može biti onaj ko nas sabira i ujedinjuje, a ne neko ko cepa i deli i u tome zasad zaslužuje svu podršku i svaku pažnju, naveo je u saopštenju dostavljenog redakciji Danasa, bivši predsednik raspuštenog subotičkog odbora Narodne stranke Miroslav Čavlin, koji je, kaže, želeo da razjasni određena pisanja vezana za ovaj odbor.

– Pokazao je jednu novost u srpskoj politici – “da je jedan od nas” , a što na umeren i civilizovan način javno i pokazuje, a time daje i smernicu kako bi se političari trebali ponašati u javnom prostoru odnosno kako uvažavati i poštovati sve građane, a ne isključivo stranačke i druge centre moći, naveo je Čavlin.

Čavlin dodaje da je Ponošev rezultat ne predsedničkim izborima 3. aprila je respektabilan, iznad parlamantarne liste koja ga je kandidovala – „što ukazuje da može biti neko ko nas sabira i ujedinjuje, a ne neko ko nas cepa i deli“.

– Naravno, da u tom smislu, vidim g-dina Ponoša kao ličnost koja može dati snažan impuls osnaženju političkog fronta za slobodu, dostojanstvo i rad, ne isključivo elite i moćnika, već bukvalno svakog građanina Srbije i bukvalno svakog dela zemlje Srbije. U tome, zasad, zaslužuje svu podršku i svaku pažnju, kaže bivši predsednik subotičkog odbora Narodne.

Naš list je već pisao o raspuštanju dva odbora stranke Vuka Jeremića, među kojima je i ovaj iz Subotice. Kako je pisano iz Narodne je rečeno da su oni raspušteni zbog stranačke nediscipline. S druge strane oni odbori koji su iz Narodne izašli zbog raspuštanja subotičkog i somborskog odbora kažu da su ova dva odbora raspuštena zbog učestvovanja u kampanji Zdravka Ponoša, što je iz Narodne demantovano.

Čavlin navodi da je prošlo dva meseca od odbora čiji je predsednik bio, ali da zvaničnu odluku još nije dobio.

– No, dobrano držim da je reč o krajnje nepristojnoj ili bolje rečeno “tragikomičnoj igri” a u cilju zatiranja mogućnosti da se kroz redovne procedure i stranačke organe povede rasprava na teme autokratije, elitizma,… te da se ne ishoduju odgovori na određena pitanja, kaže Čavlin. On rukovodstvo Narodne stranke pita ko je u pravu kada je u pitanju raspuštanje subotičkog odbora.

– Za koga radite, kada vršite opstrukciju (“tajnu”) svog, opozicionog , predsedničkog kandidata? Da li na taj način radite za narodni i državni interes ili za interese nekog drugog kandidata, režima, stranke, moćnika,…? I da ne pobrajam dalje… Uvažena gopodo i prijatelji iz Narodne stranke, ne može biti stranački interes – poslanički mandati, privilegije… iznad narodnog i državnog interesa, već im mora biti kao takav podređen, navodi dalje Čavlin.

On je poručio da ovaj stav deli ostatak raspuštenog odbora, da će aganžman u politici nastaviti, te da on lično misli da to treba da bude u organizaciji koja se „bezuslovno demokratski bori I živi za zdrave nacionalne interese i identitet, te socijalnu pravdu  i solidarnost“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari