Predsednik RIK-a negirao da je čekao da Vučić prvi saopšti rezultate 1Sednica RIK-a Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Prema preliminarnim podacima Republičke izborne komisije, za ustavne promene u Srbiji glasalo je 61,84,građana, dok je NE zaokružilo 37,10 odsto birača. Izlaznost na osnovu 34,68 odsto obrađenih biračkih mesta iznosi 30,63 odsto od upisanih birača glasača.

Na pitanje novinara da li je u redu da umesto RIK-a rezultate referenduma saopštava jedna stranka, odnosno predsednik te stranke, Vladimir Dimitrijević, predsednik RIK-a, rekao je da ne treba kvalifikovati taj organ „zbog nerazumevanja materije” i da su to potpuno različite stvari.

RIK obrađuje zvanične rezultate sa svih 8.150 biračkih mesta, na osnovu unošenja zapisnika i ovo su privremeni rezultati, naglasio je Dimitrijević i dodao da političke stranke saopštavaju nezvanične rezultate sa biračkih mesta na osnovu izveštaja članova glasačkih odbora, a ovo su jedini zvanični rezultati.

“Večeras je moglo da bude održano dvadesetak konferencija za novinare, stranaka, nevladinih organizacija i slično i da svi oni saopšte rezultate, ali jedino je Republička izborna komisija pozvana da daje zvanićne rezultate”, zaključio je Dimitrijević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari