Vladimir Dimitrijevicfoto FoNet Milica Vuckovic

Predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević sinoć nije želeo da komentariše to što je potpredsednik Srpske napredne stranke Vladimir Orlić pokazao dva džaka sa navodnim pozivima za glasanje.

„To nije u nadležnosti RIK – a i to ne bih komentarisao“, rekao je Dimitrijević na sinoćnoj sednici, odgovarajući na pitanje člana RIK-a Vladimira Todorića.

Todorić je pitao da li će RIK da reaguje jer je potpredsednik Skupštine Srbije Orlić „izašao sa dva džaka navodno štampanih listića“.

On je naveo da je Orlić time hteo da dokaže, kako je objavljeno, da je listiće štampala opozicija.

Todorić je predložio da RIK reaguje i da uputi upit nadležnim organima da utvrde o čemu se radi.

Orlić je juče optužio listu Ujedinjeni za pobedu Srbije da je štampala lažne pozive za glasanje kako bi inscenirala da su izbori neregularni.

Orlić je na konferenciji za novinare pokazao dva džaka sa kako je naveo, pozivima za glasanje, ali nije do kraja razjasnio da li je te pozive koje je štampala opozicija ili ih je štampala SNS, navela je ta televizija.

Ujedinjeni za pobedu Srbije zatražili su sinoć od policije i tužilaštva da odmah saslušaju Orlića i Zorana Đorđevića, direktora Pošte Srbije koja je distribuirala falsifikovane lažne pozive.

U saopštenju se ističe da je u pitanju ozbiljno krivično delo koje narušava regularnost izbornog procesa.

„Apsolutno je jasno da falsifikovanje poziva za izbore ozbiljno krivično delo koje narušava regularnost izbornog procesa. S obzirom da je svakome jasno da Đilas i Jeremić nemaju nikakve veze sa ovim činom neophodno je utvrditi ko je pozive falsifikovao i u dogovoru sa direktorom Pošta Srbije poslao na lažne adrese“, piše u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari