Predsednik Srbije danas o mandataru: Vučić odlučivao između "sigurice" i "nove energije" 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas će saopštiti ime osobe koja će kao mandatar sastaviti tim nove vlade Srbije.

Prethodno je Vučić kao predsednik SNS, posle sednice stranačkog predsedništva, određujući ko će biti ta osoba birao između dosadašnje premijerke Ane Brnabić i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, za koje 90 odsto predsedništva smatra da treba da vode narednu vladu.

Ovaj izbor Vučić je, kako je naveo, sveo na izbor između onog što je sigurno i nove energije. A može se pretpostaviti da je Brnabić „sigurica“, a da je Vučević, „nova energija“.

Vučić je naveo da izuzetno ceni i voli oboje. Kako je rekao nema nijednu zamerku na rad Brnabić, koja se, kako je objasnio, hrabro borila i najbolje radila posao. Vučevića, Vučić kaže, duže poznaje i zna koliko je ozbiljan i odgovoran.

Prema njegovim rečima, koga god da izabere biće zamerki.

On je naveo da ako izabere Brnabić tokom 20 dana koliko bude sastavljala svoj kabinet biće priče kako se ništa nije promenilo, a ako izabere Vučevića pričaće se šta li je Brnabić zgrešila.

– Kako god okrenete nije jednostavna pozicija – kazao je Vučić.

On je naveo da se postavlja pitanje da li se ide na ono što je sigurno ili sa dodatnom novom energijom, pri čemu će se poštovati i ono što je bilo sigurno.

Zato je, kako je kazao, bio sve vreme negde između ali je doneo odluku koja je dobra za njih.

U svakom slučaju, koga god da izabere, ovom drugom je, kako je rekao, mesto u vladi sigurno, ali se još uvek ne zna tačna pozicija.

Podsetimo, Vučić je u sredu kao predsednik SNS za 48 sati odložio da zainteresovanoj javnosti saopšti ime mandatara kako bi to učinio u svojstvu predsednika države, jer mu Ustav ne dozvoljava da to saopšti kao predsednik partije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari