Aleksandar Vucic, Gabrijel Eskobarfoto FoNet Aleksandar Barda

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovaro je danas u Briselu uoči sutrašnje nove runde dijaloga Beograda i Prištine sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom.

„U izuzetno otvorenom razgovoru sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Gabrijelom Eskobarom, istakao sam da će Srbija, kao ozbiljna, pouzdana i odgovorna strana u dijalogu, nastaviti da ulaže maksimalne napore u cilju održanja mira, stabilnosti i napretka celog regiona“, napisao je Vučić na Tviteru.

Podsetimo, sutra bi, posle više od godinu dana, trebalo da se nastavi dijalog Beograda i Prištine, na najvišem nivou, odnosno trebalo bi da dođe do sureta Vučića i premijera Kosova Aljbina Kurtija.

Visoki predstavnik za evropsku spoljnu i bezbednosnu politiku Žozep Borelj i Miroslav Lajčak, prvo će razgovarati odvojeno sa Vučićem i Kurtijem, a nakon toga planiran je i zajednički sastanak.

Prethodno je Vučić u Briselu razgovao i sa generalnim sekretarom NATO Janskom Stotenbergom i specijalnmim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari