Predsednik Vučić i američki senator Stiv Dejns: Za Srbiju odnosi i saradnja sa SAD od najveće važnosti 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas američkog senatora Stiva Dejnsa i naglasio da su za Srbiju odnosi i saradnja sa SAD od najveće važnosti.

Vučić je senatoru Dejnsu predstavio aktuelna kretanja u regionu, istakavši da Srbija na Zapadnom Balkanu promoviše pozitivnu agendu saradnje, kao preduslov za mir i stabilnost, navodi se u saopštenju.

On je istakao da SAD svojim investicijama umnogome doprinosi napretku naše ekonomije i izrazio nadu u dolazak novih američkih investitora.

Dvojica sagovornika su razgovarala o različitim aktuelnim globalnim pitanjima, uključujući i energetsku bezbednost.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Kako prenosi Glas Amerike u poseti Beogradu je republikanski senator iz Montane Stiv Dejnsom. Dejns je član republikanske senatske manjine i Odbora za energetiku i priordne resurse.

On se u sredu se sastao i sa premijerkom Srbije Anom Brnabić.

Kako je saopšteno iz Vlade, premijerka i senator su razgovarali o uzajamnim odnosima i daljoj saradnji, energetskoj bezbednosti i dijalogu Beograda i Prištine.

„Premijerka je istakla da su odnosi Srbije i SAD u prethodnih nekoliko godina značajno poboljšani, dok se ekonomska saradnja, uprkos izazovima na svetskom nivou, veoma dinamično razvija u različitim sferama, uz poseban osvrt na činjenicu da su SAD trenutno najveći partner Srbije u izvozu usluga“, navodi se u saopštenju iz Vlade.

Sastanku u Vladi Srbije prisustvovali su ambasador Srbije u SAD Marko Đurić i ambasador SAD u Beogradu Kristofer Hil.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari