Predstavnici grupe Oktobar obeležili godišnjicu ukrajinskog oslobođenja Buče okupljanjem ispred Ambasade Rusije 1Printskrin Radio Slobodna Evropa

Predstavnici grupe „Oktobar“ okupili su se danas ispred Ambasade Rusije u Beogradu, jer je na današnji dan oslobođena Buča, grad koji se nalazi pored Kijeva, javlja reporter FoNeta.

Okupljeni su došli noseći fotografije nastradalih u Ukrajini u ruskoj invaziji.

Nekoliko njih je bilo u belim haljinama, našminkani u bojama krvi i povreda posle kojih su mnogi preminuli.

Predsednik grupe „Oktobar“ Čedomir Stojković rekao je da su Rusi u povlačenju u Buči, ostavili 450 ubijenih civila.

„Mnogi od tih civila su bili vezivani, mučeni, neki ubacivani u kanalizacije, podrume“, rekao je Stojković i dodao da je Buča mesto suza i patnje i da je on bio tamo početkom juna 2022. godine i video masovnu grobnicu u koju su Rusi bacali preminule.

Stojković je naglasio da današnjim performansom pokazuju kako izgledaju ljudi koji su ubijeni tamo i koji svakodnevno ginu od „agresorske vojske“ Vladimira Putina, kao i kako izgleda svakodnevni život u Ukrajini.

„Drugi razlog današnjeg skupa je taj da želimo da pokažemo kako izgleda rusko bratstvo. Rusija preko svojih struktura moći i vlasti, izraz bratstvo koristi kao propagandu da bi lakše pokorili narode“, kazao je Stojković.

Naglasio je da ne postoji narod kojeg je Ruska Federacija napala, a da ga prethodno nije psihološki obrađivala da su to njihova braća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari