Miša Vacić demantuje da je Čedomiru Stojkoviću rekao "pozdrav za brata od preko" 1Miša Vacić Foto: Medija centar

Poštovani, zahtevam da objavite demanti na vaš tekst od 27. marta „Advokatu Čedomiru Stojkoviću koji zastupa Ukrajince prećeno smrću, Vacić rekao „pozdrav za brata od preko“.

U tekstu: „Advokatu Čedomiru Stojkoviću koji zastupa Ukrajince prećeno smrću, Vacić rekao ‘pozdrav za brata od preko'“ su iznete dve neistine sa ciljem da ja kao predsednik Srpske Desnice dovedem u vezu sa eventualnim pretnjama koje je dobio pomenuti advokat.

Prvo, navedeno je da sam na Tviteru uputio poruku „Pozdrav za brata od preko“ osobi koja na spornom snimku razgovara sa advokatom Stojkovićem kako bi se vaši čitaoci doveli u zabludu da ja imam neke veze sa čitavim slučajem.

Poruku koju navodi vaš portal napisala je druga osoba što svako može da proveri na tviteru, tako da ste objavili laž i zahtevam da to ispravite.

Ja nisam pisao ništa od toga što ste objavili, niti sam na bilo koji drugi način pozdravio osobu koja je taj snimak napravila.

Drugo lice je tu poruku napisala i to pod svojim imenom i sa svojom slikom.

Ne krijući se iza mog lika. Dakle to je vrlo lako proverljivo i dokazivo. Nema potrebe za takvim lažima. Kod mene na tviteru nema, niti je ikada bilo da sam ja te reči napisao bilo kome i bilo kada.

Pa da ste zato slučajno pomešali. Zato vam sledi tužba ako ne demantujete gnusnu laž.

Drugo, preneta je takođe neistinita izjava advokata Stojkovića da je osoba koja mu je navodno pretila na ulici neko iz okruženja Miše Vacića i da na internetu postoji fotografija Miše Vacića sa tom osobom (tkz.napadačem na ulici). Reč je o još jednoj laži koju ste preneli bez provere i bez kontaktiranja druge strane.

Ne podržavam nikakve pretnje nasiljem i nasilje, a delovanjem advokata Stojkovića treba da se bave državne bezbednosne službe, policija i tužilaštvo.

Zahtevam da moj demanti objavite, na istoj poziciji na kome je i tekst u kom ste izneli lažne tvrdnje, u suprotnom biću prinuđen da na sudu odbranim istinu.

Srdačni pozdrav,

Miša Vacić

predsednik Srpske Desnice

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari