Advokatu Čedomiru Stojkoviću koji zastupa Ukrajince prećeno smrću, Vacić rekao "pozdrav za brata od preko" 1Foto: FoNet

Advokat Čedomir podneo je danas u Beogradu policiji prijave protiv više NN osoba, zbog pretnji fizičkim nasiljem telefonom i jednog verbalnog i fizičkog napada.

Kako se vidi iz službene beleške, Stojkoviću je danas prišla na ulici jedna osoba koja se predstavila kao „Bojan Savić iz Beograda“, gurnula ga i unela mu se u lice uz psovke, pokušavši da ga udari.

Dodaje se da mu je osoba pretila da će da ga ubije kao što je „Šiptare na Kosovu ubijao“, a pretnje smrću je uputio i njegovom detetu.

„Tom prilikom je pominjao da me napada zbog mog izraženog mišljenja na društvenoj mreži Tviter gde sam pisao da je Kosovo po Briselskom sporazumu nezavisno“, naveo je Stojković u izjavi policiji.

Stojković je, dodaje se, uspeo da pozove policiju čak dva puta, ali se napadač udaljio pre nego što se patrola pojavila.

Advokat Stojković dao je policiji izjavu u kojoj je opisao pomenuti događaj, navodeći da je u međuvremenu došao do podataka da je u pitanju osoba iz „ekipe Miše Vacića“.

Zatim je prijavio i pretnje koje mu je juče telefonom uputilo više različitih osoba, kao i jednu u više navrata video pozivom.

„Nazvao me je nacistom, rekao mi je videćeš ti i te tvoje ukrajinske i ruske džukele koje zastupaš, proći će isto kao pobijeni Ukrajinci u Ukrajini“, naveo je Stojković.

Dodaje da je policiji dao sve brojeve sa kojih je dobijao preteće pozive, kao i da je zatražio zaštitu „imajući u vidu brojnost ovih pretnji i njihovu ozbiljnost i kontiuiranost“.

Kako piše N1, desničar Miša Vacić je na svom Tviter profilu objavio snimak u kom poziva da se preti Stojkoviću uz poruku „pozdrav za brata od preko“ i „to je Srbija kakvu želim da vidim“.

Miša Vacić je ove navode N1 demantovao, a tekst demantija možete pročitati na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari