Predstavnici opozicije tvrde: Od Šapića se očekuje da nastavi kontinuitet u svim započetim kriminalnim radovima prethodnika 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ/EV)

„Od Aleksandra Šapića se očekuje da nastavi kontinuitet u svim započetim kriminalnim radovima njegovih prethodnika Zorana Radojičića i Gorana Vesića. To su i nagovestili na konstitutivnoj sednici Skupštine grada. Njima su privatni kapital i „investitorski urbanizam“ bitniji od interesa Beograda i Beograđana”, kaže za Danas Radmila Vasić, šefica poslaničke grupe Dveri u skupštini Beograda.

Ona napominje da je Šapić dao jedno jedino obećanje „da će razbucati splavove i urediti Savski nasip“ i to je nešto što će Dveri tražiti da ispuni. “Interesantno je videti na sednici kako će to „primiti“ Goran Vesić i glasati za Šapića i gde će on biti, obzirom da ne postoji njihova međusobna komunikacija”, napominje sagovornica Danasa.

Prema njenim rečima Dveri će pratiti pažljivo svaki korak novog gradonačelnika i zahtevati da se poštuje zakon, tražiti da se prethodne radnje i radovi za koje postoji sumnja u njihovim nezakonitostima da se prekinu i da se poštuje pored zakona i volja građana, posebno kada su protiv određenih projekata koje su nagovestili ( Bajdina u Mirijevu i kule na Bežanijskoj kosi).

“Očekujemo i da će promeniti sastav Komisije za planove Skupštine grada Beograda jer su oni predstavnici građevinske mafije u gradu i odobrili su sve što se vidi da se oko nas gradi. Beograd zaslužuje i novu vlast koju će činiti potpuno novi stručni, nekompromitovani ljudi koji nisu bili deo ni sadašnje, ni bivše vlasti, a samim tim i novog gradonačelnika, jer je važno da na prvom mestu bude čovek koji će voleti Beograd i njegove stanovnike, ma iz kog dela Beograda da dolaze, a ne privatni kapital”, ističe Vasić.

I Biljana Đorđević⁩ iz Ne davimo Beograd ne očekuje ništa dobro od izbora Aleksandra Šapića za novog gradonačelnika Beograda.

Ona podseća da je budući gradonačelnik isticao da se Beograd razvija u dobrom smeru i da je podržavao gotovo sve štetne projekte SNS.

“Jedino što očekujem je da bude vidljiviji od prethodnog gradonačelnika kako bi se dokazao jer je u izbornoj kampanji podbacio. Beograđanke i Beograđani, naravno, zaslužuju da žive u dobrom gradu za sve i da imaju gradonačelnika koji se ne skriva od problema i koji ima integritet da vodi grad u interesu građana. Šapić je dokazao da nije dostojan te uloge i prokockao je svoj ugled sportskog šampiona”, zaključuje Đorđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari