Predstavnici SDA Sandžaka i SPP o predstojećim izborima 1Foto: BNV

Pozivu Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) da se razgovara o formiranju jedinstvene liste za predstojeće parlamentarne i lokalne izbore, odazvali su se samo SDA Sandžaka i Stranka pravde i pomirenja (SPP).

Predsednica BNV, Misala Pramenković, pre tri dana, je pozvala sve bošnjačke partije, da na predstojećim izborima, nastupe ujedinjeni i na jednoj izbornoj listi, jer bi to „doprinelo očuvanju svakog bošnjačkog glasa“.

Poručila je da Bošnjacima „u ovom momentu, nije potrebno cepanje bošnjačkog glasačkog tela, nije potrebno slabljenje kapaciteta, već je potrebno da se ujedinimo, da pokažemo odgovornost, spremnost i otvorenost za zajedničku saradnju”.

Njen poziv uvažile su partije, koje čine većinu u bošnjačkom nacionalnom savetu, SPP i SDA Sandžala.

Kako je saopšteno, posle sastanka, BNV se nada da će „bošnjačke političke stranke postići sporazum o zajedničkom delovanju i da će to dovesti do konstrktivnih reultata“.

– BNV je poslalo snažnu podršku o važnosti zajedničke akcije u političkom procesu, posebno pred dolazeće izbore. Nadamo se, da će bošnjačke političke partije prepoznati prednost saradnje i raditi zajedno za dobrobit Bošnjaka u Sandžaku – rekla je Pramenković, posle razgovora sa predstavnicima SPP i SDA Sandžaka.

Partija Sulejmana Ugljanina, saopštila je, da je na sastabku „izrazila spremnost za nastup svih bošnjačkih političkih subjekata na zajedničkoj listi, sa ciljem formiranja sandžačkog poslaničkog kluba i stabilnih sandžačkih većina u sandžačkim opštinama“.

Zajedničko za ove dve partije je, što lokalnu vlast predvode u pojednoj opštini, gde je bošnjačko stanovništvo većinsko. SPP je na vlasti u opštiniSjenica, a SDA Sandžaka u tutinskoj opštini. U ostale četiri lokalne zajednice su u opoziciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari