Premijer Kosova u Španiji na samitu Socijalističke internacionale: Aljbin Kurti se sastao sa Havijerom Solanom 1Foto: EPA-EFE/Ismael Herrero

Premijer Aljbin Kurti, tokom posete Španiji, sastao se sa Havijerom Solanom, koji je bio generalni sekretar NATO, prenosi prištinska Koha ditore.

Kako se navodi u saopštenju Vlade, Kurti je sa Solanom razgovarao o situaciji na Kosovu, u regionu i Evropi u kontekstu rata u Ukrajini, prenela je Koha.

„Kurti je izrazio zahvalnost Solani na njegovoj ulozi tokom dva odlučujuća momenta za narod Kosova: oslobođenja 1999. godine, kao i proglašenja nezavisnosti 2008. Iskustvo Solane, kao bivšeg generalnog sekretara NATO i bivšeg visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost dragocena je za Kosovo “, saopštila je kosovska vlada.

Kako je saopšteno, Kurti je razgovarao sa Solanom nakon posete nacionalnom muzeju u Madridu „Museo Nacional del Prado”, gde je Solana jedan od direktora.

Kurti je otputovao u Španiju gde će prisustvovati Kongresu Socijalističke internacionale u Madridu, gde se očekuje susret sa španskim premijerom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari