Premijerka: Bager u Šapcu nije krenuo kroz gomilu, išao je dva-tri kilometra na sat 1Foto: FoNet/Vlada Srbije Slobodan Miljević

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da bager u Šapcu „nije krenuo kroz gomilu“ i ocenila da je on išao „dva-tri kilometra na sat da slučajno nekog ne bi povredio“.

„On (vozač) je bagerom išao bukvalno, ja mislim dva-tri kilometra na sat, dakle išao je polako, polako, polako“, rekla je Brnabićeva televiziji Hepi.

Na pitanje da li je vozač bagera aktivista Srpske napredne stranke, premijerka je rekla da ne zna ko je, kao i da ne zna ko su bili ostali koji su letvama i čekićima pošli na demonstrante.

„Ako on čovek treba da krene na posao i ima nešto da radi taj dan i na taj posao ne dodje zbog 20, 50 ili 100 ljudi koji su blokirali taj put i on izgubi posao. Ko je onda kriv i kome on da se žali?“, rekla je Brnabićeva.

Bager koji je krenuo na okupljene gradjane tokom blokade saobraćaja u Šapcu vozio je, kako su ranije preneli mediji, Nebojša Stojićević Jarin, šabački naprednjak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.