Premijerka Brnabić u Berlinu na Samitu Berlinskog procesa 1foto FoNet/Vlada Srbije Slobodan Miljević

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić predvodiće delegaciju Republike Srbije na Samitu Berlinskog procesa, koji se održava 3. novembra u Berlinu, saopšteno je iz vladine Kancelarije za saradnju sa medijima.

Ovogodišnji Samit Berlinskog procesa otvoriće nemački kancelar Olaf Šolc, a učestvovaće i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

Premijerka Brnabić svoje izlaganje imaće na tri radne sesije na temu „Regionalna saradnja i regionalno zajedničko tržište“, na temu „Sigurnost snabdevanja energijom i transformacija“, kao i na temu „Budućnosti Berlinskog procesa“.

Takođe, planirano je potpisivanje tri regionalna sporazuma o mobilnosti.

Na marginama samita premijerka Brnabić, sastaće se sa ministrom spoljnih poslova Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske Džejmsom Kleverlijem.

Planiran je i susret premijerke sa predstavnicima Foruma mladih i Foruma civilnog društva, kao i sastanak predsednice Vlade Republike Srbije, sa nemačkim privrednicima u organizaciji Odbora za istok nemačke privrede i Skupštine nemačkih privrednih komora.

Berlinski proces je inicijativa koja podržava regionalnu saradnju na Zapadnom Balkanu i dopunjuje politiku proširenja Evropske Unije. Pokrenula ga je Nemačka Samitom u Berlinu 2014.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari