Preradović: Ozbiljne šanse da opozicija uzme Beograd, to je početak kraja Vučića 1Foto: FoNet/TV

Novinar i urednik nedeljnika NIN Zoran Preradović izjavio je u Novom danu TV N1 da za izbore 3. aprila očekuje najprljavju kampanju od dolaska Srpske napredne stranke na vlast, zato što će to, kako je rekao, biti najvažniji izbori od 2000. godine do danas. „Po prvi put od dolaska naprednjaka na vlast, opozicija ima ozbiljnu šansu da uzme Beograd, a to je početak paranja ove vlasti i uvod u pad režima Aleksandra Vučića“, ocenio je on.

Preradović je istakao da se „gotovo polivina živog novca“ u zemlji nalazi u Beogradu. U slučaju dolaska opozicije na vlast u glavnom gradu, javnost bi, kako je rekao, mogla da sazna ko je nelegalno rušio objekte u Savamali, kakav je novac u Beogradu na vodi, koliko je koštao spomenik Stefanu Nemanji ili šta stoji u ugovoru o koncesiji aerodroma sa „Vansijem“.

„Mogli bismo da saznamo gomilu stvari koja bi ozbiljno diskreditovala ionako ozbiljno poljuljanu vlast Aleksandra Vučića“, uveren je urednik NIN-a.

Govoreći o predsedničkim izborima, Preradović je rekao da se oni svode na Aleksandra Vučića i Zdravka Ponoša dok su svi ostali – kako to stoji i na naslovnici novog NIN-a – samo šegrti koji čistse i rade za nekog drugog.

Preradović je rekao i da je Ponoš ličnostikoja ne deli ljude i koja „nema politički bagaž koji je težak“, već čistu biografiju, i nije tu zato što ima visoke ocene u istraživanjima javnog mnjenja, već zato što ima najmanje loših.

Njegov zadatak je, kako je dodao, da izvede što više birača na izbore, jer ukoliko na predsedničkim izborima bude glasaslo između 3,8 i 3,9 miliona ljudi, „Vučiću se smetši drugi krug, a u drugom krugu je sve moguće“.

„Da budemo pošteni, Ponošu nisu velike šanse, ali nije da ih nema“, kazao je Preradović.

Dačić će pažljivo meriti ako Vučić i Ponoš budu trčali drugi krug

Iako su socijalisti podržali Vučićevu kandidaturu, Preradović je podsetio da lider SPS-a Ivica Dačić nije nesklon pretrčavanju, i da će pažljivo meriti ukoliko Vučić i Ponoš budu „trčali drugi krug“.

Upitan da li će opozicija Dačiću dati tu priliku, Preradović je rekao da „ako zatreba“, sigurno hoće. „Ne bih bio najsrećniji, ali bih bio zadovoljan što nema SNS-„, kazao je on i dodao da je ponovo reč o izbor između lošeg i goreg.

Preradović je ocenio i da će Vučić imati podršku Zapada dokle god u Briselu misle da on može da realizuje rešenje kosovskog pitanja po njihovim merilima, omogući rudarenje po Srbiji i kontroliše Milorada Dodika.

Kazao je, međutim, da činjenica da se na Ponoša gleda kao na čoveka bliskog Zapadu, zapravo govori da je reč o „promišljenom izboru“ opozicije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari