Pri kraju pripreme za Dan vojske 1Foto: www.gov.rs (Arhiva)

Na poligonu Nikinci u toku su završne pripreme za predstojeću centralnu svečanost povodom obeležavanja Dana Vojske Srbije, Dana pobede i Dana Evrope, koja će se održati na tom poligonu 9. Maja,saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Srbije.

Po prvi put široj javnosti biće predstavljen sistem ALAS. Takođe, biće prikazani i višenamenska oklopna vozila „Miloš“ i „Lazar“, sistemi „Morava“ i „Oganj“ i samohodna haubica „NORA“.

Pored pripadnika Vojske Srbije, na prikazu će učestvovati i pripadnici policije, a biće prikazana sredstva kojima raspolaže Vojska Srbije, kao i nova sredstva naoružanja i vojne opreme iz razvoja Vojnotehničkog instituta i privrednih društava iz grupacije Odbrambene industrije Srbije i Jugoimport SDPR, sa bojevim gađanjem.

Pripreme za svečanost na poligonu Nikinci počele su još krajem februara.

U okviru programa, koji će građani biti u prilici da vide u televizijskom prenosu, biće predstavljen prikaz osposobljenosti dela jedinica Vojske Srbije. Biće bojev gađanje sa artiljerijskim i raketnim naoružanjem i prikazano dejstvo tenkova, vazduhoplova i pešadijskog naoružanja.

Ministar odbrane Zoran Đorđević sa saradnicima, obišao je u subotu pripadnike Vojske Srbije koji se pripremaju za prikaz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari