Pripadnici Kosovske policije oko zgrada opština u Leposaviću, Zubinom Potoku i Zvečanu, na severu oglašene sirene za uzbunu 1Kosovo onlajn

Pripadnici Kosovske policije okružili su danas pre podne zgrade opština Zubin Potok, Zvečan i Leposavić, nakon čega su se oglasile sirene za uzbunu.

Sirene za uzbunu oglasile su se i u Severnoj Mitrovici. U Leposaviću nema signala mobilne telefonije, javlja Kosovo onlajn.

Srbi iz tih gradova, vidno uznemireni ovim dešavanjima, počeli su da se okupljaju oko zgrada opština, a u neposredoj blizini nalaze se u pripadnici i džipovi Kfora i Euleksa.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Zubin Potok INFO (@zubinpotokinfo)

U Zubinom Potoku i Leposaviću pre oko pola sata došlo je do okupljanja manje grupe građana u centru, odnosno ispred zgrade opštine. Razlog okupljanja još uvek nije poznat, javlja portal Kossev.

Istovremeno u Z.Potoku u toku je jako nevreme praćeno gradom, zbog čega se grupa građana navodno brzo i razišla. Sa druge strane, policija za sada nema informacije da se u ovim opštinama bilo šta dešava.

Nešto posle pola 12 u Zubinom Potoku se začula sirena za vazdušnu opasnost, zbog čega su građani počeli da se okupljaju u centru ove opštine. Meštani sa kojima smo razgovarali nemaju još uvek predstavu o čemu se radi.

Predstavnik GI za Zubin Potok, Milija Biševac, takođe nam je potvrdio da se začula sirena i da je takođe i on sa građanima u samom centru, gde se nalazi Policijska stanica i zgrada Opštine.

Iako je u Zubinom Potoku jako nevreme praćeno gradom rasteralo deo okupljenih meštana, Biševac kaže da je sa njim trenutno ostala grupa od oko 20-30 njih.

Tu su, kako svedoči, i dva vozila EULEX-a.

Od samih građana, Biševac je čuo da se u Policijskoj stanici u ovim trenucima nalazi novoizabrani gradonačelnik, Izmir Zećiri, i da se pretpostavlja da je on došao da eventualno zatraži asistenciju policijskih službenika za ulazak u opštinsku zgradu.

Naglašavamo da se radi o neproverenim informacijama, a na pitanje upućeno Biševcu da li je on sam video novog gradonačelnika da ulazi u policiju, kaže da nije – već da je tako samo čuo.

U Leposaviću za to vreme, ispred opštinske zgrade nalazi se grupa žena navodno radnica opštine, koja je prethodno bila u zgradi.

Tu se nalazi i grupa muškaraca u tamnim duksevima sa kapuljačama, bez obeležja, kao i nekoliko vozila KFOR-a.

Ovo su nam kazali meštani opštine Leposavić, a slično nam je kazao i direktor RTV Mir, Nenad Radosavljević, koji se uputio na lice mesta.

Radosavljević, prema informacijama sa terena, javlja da je u pitanju grupa građana koju je navodno pozvala bivša vlast da čuvaju opštinsku zgradu.

Na pitanje od čega je čuvaju, ni on nije znao odgovor, prenosi Kossev.

Marko Jakšić, i bivši odbornik sa liste ubijenog kosovskog političara Olivera Ivanovića, oglasio se na Tviteru povodom okupljanja i uzbune na Severu Kosova, sa pitanjem „i šta ćemo sad Vučiću“?

Sve informacije u vezi sa neredima na severu Kosova pratite u BLOGU UŽIVO.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari