Priština strahuje od nove Republike Srpske

*Kamen spoticanja je to što dve strane različito interpretiraju koncept ZSO
I dalje neizvesno kada će biti formirana zajednica srpskih opština

Ostavite komentar


  1. Osnivanje ZSO upravo i ima za cilj stvaranje RS na teritoriji Kosova. Protivljenje Pristine nije nikakva paranoja vec sasvim realna reakcija. Oko ovoga ce se jos lomiti koplja. Ako Pristina pristane potpisace sama sebi smrtnu presudu kao i BiH. A bogami ni nama nece ici na ruku jer mira nece biti.

  2. SZO nije ništa novo i naravno da su Ahtisari i Ćernomidin mislili na R. Srpsku kao model i Dejtonski ustav kao novi ustav R. Kosovo. Sve je maltene prepisano od navodno građanske države ali sa dva potpuno ravnopravna naroda sa državnim Albanskim i Srpskim jezikom. SZO predvidja čak više nego što su Albanci imali u AP i ustavu SFRJ 1974.god. a to je saradnja u kulturnom i ekonomskom pogledu sa Srbijom dok tada to Albanci sa A.P.Kosova nisu imali. Ali, do sada sve je bilo mrtvo slovo na papiru – da li će dolazak Trampa na čelu SAD nešto promeniti i ulaskom u njegovu vladu njegovog savetnika Valida Faresa koji je davne 2007.god. poredio priznavanje secesije Hrvata i Muslimana kao i odvajanje R.Kosovo i brzo priznavanje tih država a R.Srpskoj se osporava to pravo, samo govori da će se u agendi novog predsednika najzad naći i srpsko pitanje. Odvajanje R. Srpske i formiranje tri konfederalne države (nemogu Srbi i Hrvati biti taoci muslimanskog fundamentalizma) BiH kao i SZO i Patrijaršiska Država (organizovanje pećke patrijaršije i središta SPC po Vatikanskom i Atoskom principu bi bilo za Srbe iz Srbije, Srpske i KiM odnosno R. Kosovo sasvim dovoljno. Saradnja R.Kosovo i Albanije je već ostvarena i one već deluju kao jedna država. Ako se vodimo onom narodnom: "I vuk sit i ovce na broju" ovako nešto bi bilo idealno za sve, a ako i dalje budemo zakopani u onu da komšiji crkne krava – onda???

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.