Profesor Palaska: Ustavni sud Kosova će doneti privremenu meru pre sednice Skupštine

Ostavite komentar


  1. Eto dokaza koliko je ustav R. Kosovo neprecizan. Dozvoljava da vlada koja je legalno oborena i dalje vlada bez da dozvoli formiranje nove vladajuće većine. Ustav nije osporio takse 100% na robu iz BiH i Srbije i ako je nesmetan protok robe i ljudi jedna od ustavnih kategorija.
    Ustavni sud kosova je poništio deo Briselskog Sporazuma koji se odnosi na Zajednicu Srpskih Opština. Nije poništio zakon o formiranju tzv. Vojske Kosova i ako se ustavom R. Kosovo i rezolucijom UN 1244 to izričito zabranjuje.
    Kao što preambula ustava Srbije sprečava svaki dogovor i moraće se izbaciti tako će ustav R. Kosovo morati da pretrpi mnoge izmene da bi ošlo do konačnog i održivog dogovora.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.