Grupa građana „Pokret za Svilajnac“ formirala je odborničku grupu sa „Pokrenimo Sviljanac – Tomislav Nikolić“ i ukoliko im se pridruže socijalisti, moglo bi da dođe do promene vlasti na čijem je čelu trenutno Demokratska stranka.

Kako se navodi u saopštenju, „Pokret za Svilajnac“ ima devet odbornika, naprednjaci 14, a SPS 13. S druge strane, DS ima 17 odbornika, a DSS tri i od 47 odbornika u Skupštini Svilajnac čine većinu. „Odluka o formiranju zajedničke odborničke grupe sa SNS doneta je jednoglasno, predsednik odborničke grupe biće iz SNS, a odbornička grupa će nastupati jedinstveno, u skladu sa koalicionim sporazumom vodeći računa o interesima građana“, navodi se u saopštenju.

I u Prokuplju ne jenjava mogućnost promene vlasti. Naime, SNS je uputila poziv socijalistima da se udruže i formiraju vladajuću većinu, koju trenutno čine DS, URS i socijalisti. Potpredsednik Gradskog odbora SNS Radoslav Mihajlović rekao je da naprednjaci traže da vladajuća koalicija u Prokuplju bude ista kao na republičkom nivou. „Očekujemo da se SPS u što kraćem roku izjasni o našem predlogu za formiranje nove i za raskid kontinuiteta ove dvanaestogodišnje vlasti u Prokuplju, jer je to u interesu opštine i njenih građana“, rekao je Mihajlović.

„Pregovori SNS i SPS o promeni vlasti u Prokuplju nisu spornni, ali će morati da sačekaju zbog sezone godišnjih odmora“, izjavio je predsednik Okružnog odbora SPS i predsednik Skupštine opštine Ljubiša Đurković. „Mi smo već sada napravili tehnički sporazum s našim koalicionim partnerima i na republičkom nivou sa URS, kao i s DSS na osnovu koga imamo 20 odborničkih mesta od 55 koliko ih ima ukupno u lokalnoj skupštini“, kazao je Đurković.

DS i SNS zajedno u Smederevskoj Palanci

Smederevska Palanka – Lokalnu vlast u Smederevskoj Palanci činiće DS, SNS, DSS i SPO, prema sporazumu koji je potpisan 26. jula, a ozvaničen juče. Na jučerašnjoj sednici Skupštine opštine odbačen je zahtev za smenu predsednika opštine Radoslava Milojičića iz DS koju su tražili odbornici SPS, URS i Nove Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari