Proširenje EU – pitanje rata i mira na granicama

Naglašena geopolitička dimenzija samita Evropske unije u Sofiji

Ostavite komentar


  1. Onaj ko zeli dobro Srbiji ne bi prihvatio poziv EU (ako ikad dodje) sve dok se u drzavi ne uspostave zakoni, norme i vrednosti koje su na snazi u razvijenim zemljama EU. U slucaju da se udje u EU u ovakvom stanju, to bi samo znacilo cementiranje pozicija korumpirane i lopovske vlasti jer bi se predstavljali kao oni koji su uveli zemlju u EU a narod ne bi imao korist od toga. Bugarska, Rumunija i Hrvatska su najbolji primer za to: lopovi na vlasti i dalje kradu, EU blokirala zbog toga fondove i samo narod ispasta u celoj toj situaciji. I naravno, masovno bezi u uredjene zemlje.

  2. EU je nastala kao pomirenje zemalja sila osovine i atlante u cilju odrzavanja mira korz saradnju – u to istom kontekstu bi se i preostale male Balkanaske drzave uvukle. sada njima je smetala prevelika jugoslavija koja bi mozda nesto im i komplikovala stvari kao znacajna drzava. a opet ove male pokrajine uzimaju selektivno smao sta im geostrateski odgovara. u neku ruku stvorili su situcaciju slicnu Izraelu i Gazi.

  3. Čak je i čitaocima tablioda, kao i vernim zagovornicima režima postalo jasno da je dan priznanja Kosova sve izvesniji i bliži. To je i bio jedan od glavnih ciljeva samita u Sofiji.

  4. Gospodine Zorane EU i neće ovako rastimovanu. SRBIJE,,a Vučić bi da mu progledaju kroz prste , možda zbog „, njegove lepote“? a šta bi on još mogao da ponudi, budući na vrlo strog žiri…

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.