Prosvetni radnici izvršioci populističkih mera vlasti: SSP Kragujevac povodom Vučićeve isplate 10.000 dinara srednjoškolcima 1Foto: Z. S. M.

 

Povodom najavljene isplate 10.000 dinara predsednika Aleksandra Vučića srednjoškolcima u predizbornoj kampanji reagovao je i Gradski odbor Stranke slobode i pravde iz Kragujevca.

– Ne možemo ostati nemi na ono što se trenutno dešava u školama. Ovo je još jedan ponižavajući momenat za sve prosvetne radnike. Zašto su razredne starešine dobile zadatak da deci dele formulare za isplatu 10 000 dinara od strane vladajuće stranke i predsednika Aleksandra Vučića?, javno pita Ivana Milićević, članica GrO SSP Kragujevac.

Kragujevački Gradski odbor Stranke slobode i pravde osuđuje način na koji Srpska napredna stranka koristi instutuciju škole i nastavnike za sopstvenu promociju i predizbornu, funkcionersku kampanju.

– Naravno, nemamo ništa protiv dodeljivanja sredstava našim đacima, ali ne na ovaj podmukli način, jer rešenje postoji i korišćeno je svaki put do sada, a to je platforma Ministarstva finansija, Uprave za trezor. Niko ne može osporiti ovu mogućnost jer svaki građanin Republike Srbije ima matični broj. Srpska napredna stranka je zamenila lakši i produktivniji način dodeljivanja sredstava podmuklim i manipulativnim, zaključuje Ivana Milićević.

Po njenim rečima, nastavnicima je zabranjeno da na času pričaju sa decom o politici i pozivaju ih na proteste, a za vladajuću strukturu nema nikakvih ograničenja, s obzirom na činjenicu da su aktivnu političko-funkcionersku kampanju direktno uvukli u obrazovanje.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari