Privremeni organ grada Kragujevca usvojio odluku o isplati 10.000 dinara srednjoškolcima 1Foto: Grad Kragujevac

 

Danas, na 19. sednici Privremenog organa grada Kragujevca usvojena je odluka o dodeli jednokratne novčane pomoći učenicima srednjih škola na teritoriji grada Kragujevca koji su državljani Republike Srbije, čime su stvoreni uslovi za isplatu 10.000 dinara svim kragujevačkim srednjoškolcima.

– Na ovaj način država i grad Kragujevac u kome učenici pohađaju srednje škole poručuju da su mladost i učenici naša budućnost u koju treba ulagati, rekao je Miroslav Petrašinović, član Privremenog organa.

Po njegovim rečima poboljšanje uslova za njihovo obrazovanje ne treba da se ogleda samo ulaganjem u školske infrastrukturne objekte, već i kroz finansijsku stimulaciju kojom im pomažemo da kupe ono što im je potrebno, bilo da je reč o školskom priboru, opremi i knjigama ili ličnim potrebama.

– Ovo je mala finansijska pomoć i znak pažnje prema onima koji stasavaju, stiču znanja ali i budućim studentima i ljudima koji će, kako je istakao Petrašinović, „jednog dana voditi ovaj grad i državu”.

Na današnjoj sednici članovi Privremenog organa dali su i saglasnost na izmene godišnjih programa za 2023. godinu Preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom „Šumadija” d.o.o Kragujevac i Sportskog privrednog društva „Radnički”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari