Protest ispred Narodne skupštine zbog jučerašnjeg referenduma (FOTO) 1Foto: K. Bomdžulić

Pokret „Dostojni Srbije“ okupio je danas nekoliko desetina građana ispred Skupštine Srbije, kako bi izrazili nezadovoljstvo sprovedenim referendumom.

– Juče smo se okupili jer je taj dan definitivne propasti slobode i srpske države. Taj 16. januar je dan kada je nelegitimna i nelegalna vlast raspisala besmislen referendum, kakav nigde u svetu ne postoji – rekao je zamenik predsednika privremene skupštine „Naroda dostojnog Srbije“ Svetozar Delić.

On je istakao da je referendum mesto na kojem svi narodi sveta donose najvažnije i dalekosežne odluke o svom razvoju i životu.

– Svuda je propisano da najmanje 75 posto stanovnistva mora da donese odluku o najvažnijim pitanjima svoje zajednice – naglasio je on.

Ovim skupom, kako je objasnio, žele da podsete narod Srbije kakva je „veleizdaja naroda i države na delu“.

– Želimo da narodu saopštimo da je ova vlast nelegalna i nelegitimna, još od 16. juna 2020. godine kada je narod na osnovu Ustavnog instituta narodne inicijative prvi put nakon 120 godina izabrao svoju privremenu narodnu skipštinu bez uticaja i interesa stranih službi i ambasada. Tim činom Srbija je postala prva slobodna zemlja na svetu, zato jer ova privremena skupština izabrana u ovim uslovima i na ovakav način nema politički kontinuitet i time ni obavezu da poštuje sve prethodno potpisane međunarodne sporazume, ugovore i preuzete obaveze prethodnih nenarodnih režima – rekao je Delić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari