Protest ispred RIK-a zbog rezultata referenduma, bilo i manjeg koškanja 1Foto N1

Predstavnici Dveri, Zavetnika, Pokreta obnove kraljevine Srbije i stranke Zdrava Srbija organizovali su i večeras protest ispred Republičke izborne komisije.

Poručuju da je referendum pokraden, da je na biračkim mestima zabeležen veliki broj neregularnosti, zbog čega će samostalni poslanik Vladan Glišić sutra predati RIK-u sve prigovore koje su njihovi kontrolori prikupili, prenosi N1.

Na skupu, na kojem su se pojavili i predstavnici Narodnih patrola i Levijatana, došlo je i do manjeg koškanja nakon što je iz mase neko provocirao govornike.

Pokret Zavetnici traži da se ponište rezultati referenduma

Pokret Zavetnici zatražio je da se ponište rezultati referenduma o ustavnim promenama, jer, kako tvrdi, prema podacima dobijenim od kontrolora u svim većim gradskim sredinama pobedila je opcija „ne“.

Sa svih reprezentativnih mesta stigli su rezultati koji pokazuju da je bilo dvostruko više glasova za opciju ne, rekla je Milica Đurđević iz Zavetnika na protestu ispred Republičke izborne komisije u Beogradu.

Navela je da je opcija „ne“ apsolutno pobedila u Beogradu, Užicu, Čačku i Novom Sadu i da će podneti prigovore RIK. Prema njenim rečima, cilj vlasti je bio da ispune diktate Venecijanske komisije i da će, ako se napravi jedan presedan, doći će na red i preambula u Ustavu o Kosovu.

Rezultati nisu u skladu sa voljom građana, rekla je Đurđević i istakla da će Zavetnici braniti tu volju.

„Srbija je juče rekla ne i hrabro odbranila Ustav, a neregularnosti su brojne“, rekla je Đurđević.

Ulica kralja Milana u centru Beograda, u kojoj se nalazi sedište RIK, bila je blokirana tokom protesta.

Dveri: Prvi poraz SNS

Lider pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je pred sedištem Republičke izborne komisije u Beogradu da je referendum o ustavnim promenama prvi poraz vladajuće Srpske napredne stranke i veliko „ne“ režimu predsednika Aleksandra Vučića, Rio Tintu i izdaji Kosova.

„Pobedilo je „ne“ i RIK pokušava da promeni izbornu volji građana. Ovo je samo uvertira onog što nas čeka (na izborima) 3. aprila, juče je režim Vučićev načet, a u aprilu ćemo ga dokusuriti“, istakao je Obradović.

On je dodao da da nema podele oko odbrane Ustava i da da današnjem protestu u centru Beograda nisu prisutne samo Dveri, Zavetnici i Pokret za obnovu Kraljevine Srbije (POKS). Dodao je da ne gleda na ideološke i političke razlike i da su dobrodošli i Vučićevi glasači ako su protiv promene Ustava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari