Protić: Siguran sam da je Kosovo izgubljeno

Ostavite komentar


  1. Postovana gospoda, u nasoj drzavi Crkva ima pravni status i kao takva ima pravo da iznese misljenje o javnim dobrima i privatnoj svojini. Isto kao sto fizicko lice moze davatai stavove i postavljati pitanje u vezi istih. Doticna gospoda koja su protiv toga koriste cinjenicu da Crkva metafizicki opsti sa Bogom pa se toboze pozivaju na neke sekularne zakone i izjavljuju da zbog toga Crkva ne moze izneti stavove zanemarujuci ovo sto sam prethodno naveo. Iz istog razloga se moze postaviti pitanje kako istoricari mogu da se mesaju u politiku Srbije, a predaju i istrazuju istoriju drugih drzava.

  2. Koji je ovo ljudski pačvork majko mila?! Za one koji nisu upoznati sa ovom tehnikom, pačvork je pokušaj da se nešto sastavi od odbačenih krpa i zakrpa.

    1. A, kako biste nazvali ovaj „Savez za Srbiju“, ili Vučićev vladajući SSRNJ?

  3. Kosovo je nepriznata drzava ciji su temelji iskopani u zivom pesku. I ekonomski i politicki… I to je sustina price… Niko tu nece da zivi. Svi gledaju nekako da odatle srecu potraze na nekom boljem mestu. Albanci su to Kosovo naselili dobrim delom i iz Albanije jer im je u odnosu na komunisticku Albaniju Kosovo u koje je ulagala SFRJ a ponajvise Srbija bio hotel sa 5 zvezdica. Danas vise nije tako vec to isto Kosovo napustaju i Albanci. Sutra da Srbija udje u Eu i da nam krene dobro opet ce ti isti Albanci sa nerazvijenog Kosova da srecu potraze u Nisu/Vranju/Leskovcu… I onda opet ista prica…
    To nije nikakvo resenje…
    Sustina je da ko na Kosovu obezbedi uslove dostojne coveka 21. Veka taj ce pobediti i na Kosovu i za tog ce ti ljudi i glasati.
    Osim nas Srba koji imamo emotivnu vezu niko to nece uraditi.
    Albanci nemaju ni resurse ni znanje za to. Evo vec 20 godina vladaju i rezultati su im takvi kakvi su… Jednom recju nikakvi…
    Stranci sigurno nece, jer je njihov pristup takav da na Kosovo gledaju samo kao koloniju koju treba eksploatisati i to je to.
    Jedini ko bi tu nesto mogao da uradi smo mi, pod uslovom da neke stvari prvo resimo u ostatku Srbije. Pa kad od ostatka Srbije napravimo Holandiju, mozemo da krenemo i da resavamo neke ekonomske stvari i na Kosovu.
    I to je realnost na kojoj mi moramo da radimo. Narednih 50 godina…Misljenje dva doticna gospodina je politika u cijoj osnovi nije cak ni privremeno povlacenje vec konacno odustajanja i predaje… Ali kada je odustajanje i predaja bila resenje?
    Dodao bih jos i to da za razliku od pomenuta dva gospodina ne bih ima nista protiv da za nekoliko godina 20-30% poslanickih mesta pripadne Albancima sa Kosova u skupstini Srbije. Ako ce da postuju drzavu Srbiju ne vidim zasto bi to bio bilo kakav problem.

    1. Srbi vladaju Srbijom, Ćirkoviću, evo već 200 godina, i kakvi su nam rezultati?! To Vaše smatranje se u mom selu zove „prekorila koza ovcu…“

  4. Vas dvojica pripadate pravoj intelektualnoj eliti i bilo bi hrabro da se vise aktivirate na javnoj sceni. Hteli to da priznamo ili ne, danas je Vucic najhrabriji covek u Srbiji, sto je nasa kolektivna sramota.

  5. “ocenio je Protić u razgovoru s novinarkom Tamarom Skrozza”

    Izvinjavam se zato što skrećem sa teme, piše se “s novinarkom Tamarom Skrozzom”.

Ostavite komentar


Politika

Mila Popović (SSP): Nije stadion važniji od dece 10

Mila Popović (SSP): Nije stadion važniji od dece

Predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) i poslanica Mila Popović upitala je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića, povodom njegove najave da će se finale Lige Evrope 2028. igrati na budućem nacionalnom stadionu u Surčinu, "a kad će se deca lečiti u Tiršovoj 2?".

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.