Prva izborna debata na N1 izazvala veliko interesovanje gledalaca 1Foto: N1

Prva izborna debata na N1 u kojoj su svoje stavove o ključnim problemima izneli predstavnici četiri liste zabeležila je veliko interesovanje gledalaca, te je televizija N1 za vreme trajanja debate bila najgledaniji kablovski kanal u SBB mreži.

Prema merenjima TV Beata, N1 je od 21 do 23 časa imala share 8,28%. Javni servis sa prenosom Lige šampiona je bio gledaniji u istom periodu.

Dodatno je N1 omogućila gledanje debate na sajtu n1info.rs ali i prenos na svojoj Facebook stranici.

U debati su učestvovali predstavnici lista za parlamentarne izbore: Miroslav Aleksić – Srbija protiv nasilja; Boško Obradović – Nacionalno okupljanje; Miloš Jovanović – Nada za Srbiju i Vuk Jeremić – Narodna stranka.

Poziv za učešće su dobile i liste Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije ali su ga odbile i njihova mesta su ostala upražnjena tokom debate.

Glavne teme debate bile su Kosovo, evrointegracije, sankcije Rusiji, saradnja sa BRIKS-om, borba protiv korupcije, šta treba uraditi za poboljšanje životnog standarda, a šta sa javnim preduzećima, da li su za iskopavanje litijuma u Srbiji…

Izneli su svoje mišljenje i o tome da li je sistem zakazao kad su u pitanju masovna ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar“ i u selima Dubona i Malo Orašje, kako sprečiti porast nasilja i femicida.

Ukoliko ste propustili, snimak debate možete videte na ovom LINKU.

Ovo je bila prva od tri izborne debate koje organizuje N1.

Sledeće nedelje biće organizovana debata učesnika na pokrajinskim izborima a 12. decembra svoje stavove u našem studiju izneće učenici na beogradskim izborima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari