Prvanović ponovo tražio da Nadzorni odbor reaguje zbog Vučićevih nastupa 1Slobodan Prvanović Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Član Nadzornog odbora za izbornu kampanju Slobodan Prvanović zatražio je od tog tela da reaguje povodom večerašnjeg nastupanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića na televiziji Hepi jer smatra da predstavlja još jedan u čitavom nizu njegovih funkcionerskih kampanja.

„Ovo je jedanaesti put da od Nadzornog odbora tražim da osudi zloupotrebu položaja i kršenje zakona od strane Aleksandra Vučića“ naveo je Prvanović.

On je rekao da Nadzorni odbor ima obavezu da prati i ukazuje na nepravilnosti učesnika u izbornom procesu i da upozorava na postupke stranaka kojima se ugrožava jednakost kandidata, te da je dužan da hitno reaguje povodom nastupa u kojem je Aleksandar Vučić nastupao kao predsednik Srbije, a da se bavio perfidnom političkom agitacijom, opet vređajući neke od učesnika izbornog procesa.

Predložio je da Odbor izda saopštenje gde ovakvo postupanje predsednika republike najoštrije osuđuje, a njega pozovu da se od takvog ponašanja u narednom periodu uzdrži.

Takođe, od Vrhovnog javnog tužilaštva treba da zahtevaju da pokrene postupak radi ustanovljavanja krivične odgovornosti predsednika u vezi sa kršenjem odredbi Ustava i zakona kojima se regulišu uloga, ovlašćenja i prava predsednika.

„Agenciji za sprečavanje korupcije treba uputiti pozivom da zauzmu stav povodom ovog događaja i pokrenu postupak u skladu sa svojim nadležnostima“, naveo je Prvanović u pismu koje je uputio odboru čiji je član.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari