Svetislav Bule Goncićfoto A.K./ATAImages

Član Nadzornog odbora Skupštine Srbije za izbornu kampanju Slobodan Prvanović ocenio je danas da bi predsednik tog odbora Svetislav Goncić, trebalo da podnese ostavku jer je javno podržao jednu listu za predstojeće izbore 17. decembra.

Svetislav Goncić, koji je i upravnik Narodnog pozorišta u Beogradu, našao se na spisku više od 2.000 javnih ličnosti koje su podržale listu okupljenu oko Srpske napredne stranke (SNS) „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“.

„Poštovani gospodine Gonciću, ispravite me ako grešim, ali izgleda da ste Vi javno podržali jednu od izbornih listi na predstojećim izborima. Ukoliko je to tačno, čestitam Vam na odluci da se javno deklarišete i obznanite svoju političku opredeljenost“, naveo je Prvanović.

Dodao je da Goncić tim potezom nije prekršio nijedan od propisa, ali da smatra da bi nakon toga „jedino adekvatno, primereno i korektno“, bilo da podnese ostavku na mesto predsednika Nadzornog odbora.

„Bez ikakve namere da sporim Vaše pravo da imate politički stav i da ga, čak i javno iznosite, zaista ću smatrati neumesnim Vaš ostanak na mestu predsednika našeg odbora, koji treba na najobjektivniji mogući način, bez ikakve lične pristrasnosti, da vodi računa o regularnosti izborne kampanje“, napisao je Prvanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari