Prvu platu poslanici Zavetnika doniraće porodicama stradalih rudara 1Dragan Nikolić / Foto: Dušan Pešić

Poslanička grupa Zavtnika u republičkom parlamentu doniraće porodicama rudara stradalih prošle sedmice u rudniku mrkog uglja „Soko“, kazao je Dragan Nikolić, potpredsednik Izvršnog i predsednik Okružnog obora Srpske stranke Zavetnici (SSZ) u obraćanju medijima.

Kako je rekao, SSZ je jedina partija u srpskom parlamentu koja nastupa samostalno, a dobila je deset poslaničkih mandata.

„Uspeli smo da u četiri okruga – Pčinjskom, Jablaničkom, Topličkom i Nišavskom – u odnosu na 2020, povećamo broj glasova za 150 procenata. U Vranju smo dobili 1.895 glasova, dok smo u Golemom Selu osvojili 65, što je 23 odsto“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, odmah će predložiti izmene i dopune Zakona o javnim izvršiteljima, „jer smo ubeđeni da su ovlašćenja izvršitelja prevelika i oni su pijavice na telu građana Srbije: „Više vas koštaju troškovi javnog izvršitelja, nego što nekome dugujete. Moj predlog će biti da se javni izvršitelji ukinu kao institucija.“

Ova stranka je u Beogradu osvojila četiri odbornička mesta, čime su „zadovoljni“ i „već od danas“ će početi priprema za lokalne izbore u Vranju, gde će SSZ imati punu listu od 65 kandidata.

„Očekujemo ponavljanje izbora na tridesetak izbornih mesta u Beogradu, čime se može promeniti broj poslaničkih mandata u Skupštini. Time bi opozicija, uključujući i nas, imala većinu u Beogradu. Za sada smo uzdržani, čekamo rezultate izbora, nakon čega ćemo se izjasniti. Za sada ne razmišljamo o koaliciji. Na republičkom nivou bićemo oštra i principijelna opozicija, ali s obzirom da nisu podeljene karte do kraja, čekaćemo da se konstituiše parlament, pa ćemo videti kakav će sastav republičke vlade biti“, rekao je Nikolić.

Ovo će Nikoliću biti četvrti poslanički mandat, tri je imao kao funkcioner Srpske radikalne stranke (SRS).

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari