PSG: Imenovanje Vulina zaustavlja saradnju sa bezbednosnim agencijama država EU i SAD, a BIA će i dalje služiti za prikrivanje zaštićenih kriminalaca 1Foto: PSG

Pokret slobodnih građana smatra da je imenovanje Aleksandra Vulina na čelo Bezbednosno informativne agencije još jedno kadrovsko rešenje SNS koje uništava institucije Republike Srbije.

Ovim imenovanjem vlast pokazuje da joj nije stalo do bezbednosti građana što je osnovna funkcija BIA, već želi da pokaže kako će ona i dalje služiti za prikrivanje zaštićenih kriminalaca i prisluškivanje političkih protivnika, saopštio je PSG.

Kako se dodaje, Aleksandar Vulin je kao ministar policije imao zadatak da proizvodi nestabilnost u regionu, vređa Hrvate, Albance i Bošnjake i obračunava se sa građanskim opcijama, a sada prelazi na funkciju sa koje će biti direktna pretnja svim građanima koji su protiv režima Aleksandra Vučića.

„Imenovati kao direktora BIA čoveka koji je radio na špijuniranju ruskih opozicionara, koji otvoreno zastupa proputinovske stavove, koji je sa ministrom policije Rusije pravio strategiju za sprečavanje obojenih revolucija i jedini je ministar neke evropske države koji je bio u poseti Moskvi nakon početka agresije na Ukrajinu, govori nam i o spoljnopolitičkom pravcu i određuje Srbiju kao jedinu saveznicu Rusije u Evropi. Ovo imenovanje će potpuno zaustaviti saradnju sa bezbednosnim agencijama država EU i SAD i doprineće dodatnoj izolaciji Srbije“, zaključuju u PSG.

Većina medija u Srbiji prenela je vest da je bivši ministar policije postavljen za direktora BIA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari