PSG sa Zaracinom o situaciji na Kosovu: Insistiranje na međusobnom priznanju udaljava od rešenja 1Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Delegacija poslanika i odbornika Pokreta slobodnih građana (PSG) razgovarala je danas sa specijalnim izaslanikom Nemačke vlade za Zapadni Balkan Manuelom Zaracinom o stanju demokratije u Srbiji, evropskoj perspektivi zemlje i situaciji na Kosovu.

„Neophodno je raditi na pronalaženju sveobuhvatnog rešenja jer dosadašnji pristup po kom se svako otvoreno pitanje rešavalo zasebno se pokazao kao neuspešan. Dosadašnji pristup je rezultirao time da i neka pitanja objektivno manjeg značaja dovode do konstantnog i preteranog podizanja tenzija“, rekao je predsednik PSG Pavle Grbović.

On je dodao i da „okvir sveobuhvatnog dogovora ne treba da bude insistiranje na međusobnom priznanju, jer to udaljava od rešenja, već na međusobnom odblokiranju koje podjednako udaljava od normalnog života građane i u Srbiji i na Kosovu“.

„Ono što je ključno jeste da međunarodna zajednica preuzme odgovornost za garanciju sprovođenja i poštovanja sporazuma kako se ne bi ponovo desilo da neko od aktera godinama odbija da sprovode ono što je dogovoreno i potpisano“, rekao je Grbović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari