PSG zahteva da se televiziji Pink oduzme nacionalna frekvencija 1Foto: PSG

Pokret slobodnih građana zahteva od Regulatornog tela za elektronske medije (REM) da zbog prikazavanja uznemirujućeg sadržaja iskasapljenih i obezglavljenih tela u udarnom terminu, u nedelju uveče, u emisiji „Hit tvit“, oduzme televiziji Pink nacionalnu frekvenciju.

PSG takođe zahteva i od tužilaštva da pokrene postupak protiv odgovornih na ovoj televiziji.

„Osim što je ovaj sadržaj, ne po prvi put, uznemirio sve građane Srbije, njegovo prikazivanje predstavlja i ometanje istrage protiv klana Veljka Belivuka, u bezuspešnom pokušaju vlasti da se distancira od njega, a koji je upravo nastao i svoj vrhunac doživeo za vreme režima Srpske napredne stranke. Podsećamo da iako je Pink privatna televizija, nacionalna frekvencija predstavlja javno dobro, te način na koji je ovaj medij koristi predstavlja njenu zloupotrebu „, ističe PSG u saopštenju.

Pokret slobodnih građana ocenjuje da televizija Pink ne predstavlja ništa drugo do propagandno glasilo Srpske napredne stranke i ličnu frekvenciju Aleksandra Vučića preko koje uznemirava građane Srbije.

„Ono na šta moramo da se obavežemo je da nakon promene vlasti i oslobađanja pravosuđa i regulatornih tela, svi mediji i njihova odgovorna lica, koji su kršili zakone, objavljivali neprimeren sadržaj, vodili hajke na ljude, moraju biti najstrožije kažnjeni“, dodaju u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.