PSG:Pitanja za Vučića 1Foto: Stanislav Milojković

Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković danas je zajedno sa članovima i aktivistima tog pokreta u parku ispred zgrade Generalnog sekretarijata predsednika Republike pozvao predsednika Srbije Aleksandra Vučića da kaže ko je ubio Olivera Ivanovića i zašto su ubistva na ulicama postala svakodnevica?

Janković je objasnio da Vučić proteklih šest godina razgovara isključivo sam sa sobom i da nijedan njegov politički protivnik nema priliku da mu odgovori u nekoj televizijskoj emisiji.

On je upitao Vučića i zašto 80 odsto zaposlenih u Srbiji prima platu manju od republičkog proseka i zašto je u Srbiji jaz između bogatih i siromašnih najveći u Evropi.

„Aleksandre Vučiću šest godina imaš sve nivoe vlasti, šest godina te niko nije video u duelu sa tvojim političkim protivnicima, a čak i kada odeš na televiziju sam pišeš pitanja, sam odgovaraš i prepireš se sa samim sobom“, rekao je Janković.

Govoreći ispred svojih pristalica, koji su nosili veliki transparent sa pitanjem „Ko je ubio Olivera Ivanovića“, Janković je upitao Vučića i zašto država ne suzbija trgovinu drogom od koje umiru sedamnaestogodišnjici.

„Došli smo da postavimo neka pitanja. Ne zbog toga što ćeš na njih odgovoriti, nego zato što Srbija pita“, podvukao je Janković.

On je upitao Vučića i zašto prebacuje na građane ono što je sam obećao za Kosovo.

„Zašto lažeš penzionere da su penzije veće nego ikad i zašto si ih slagao da ih nećeš smanjivati“, upitao je Janković i pozvao Vučića da objasni zašto se plaši da donese zakon o poreklu imovine.

Janković je upitao Vučića i zašto nisu uhapšene ubice novinara, odakle Aleksandru Vulinu 200.000 evra i ko tabloidima daje podatke i fotografije iz policijskih istraga.

„Zašto držiš u kućnom pritvoru Tomislava Nikolića“, upitao je Janković i zatražio od Vučića da objasni zašto je od Niša i građana tog grada uzet aerodrom.

Janković je pozvao Vučića da odgovori i na pitanje zašto nijedan od lidera opozicije nije bio na RTS u proteklih pet godina, zašto se plaši tv duela i zašto tvrdi da je izveštaj Venecijanske komisije o ustavnim amandmanima pozitivan, kada to nije tačno.

„Zašto tajkunima zastarevaju slučajevi i zašto ponižavaš vojsku“, nastavio je Janković i upitao Vučića zašto stranim firmama daje bolje uslove nego domaćim i zašto je prekinuo da prima pritužbe građana.

Janković je pitao Vučića i „zašto laže da nije govorio o granici Karlobag, Karlovac, Virovitica“, kao i ko je Milan Radojičić.

Za vreme Jankovićevog obraćanja u parku ispred Generalnog sekretarijata predsednika Republike pojavio se Simo Spasić iz Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji, koji je uzvikivao da je Janković „ustaša“, optužio ga da je ubica, a u nekoliko navrata ga je i opsovao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari