PSS traži ostavku ministra policije zbog slučaja prebijanja mladića u Novom Sadu 1Foto: Beta/Emil Vaš

Pokret slobodna Srbija (PSS) zatražio je danas ostavku ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića zbog nereagovanja policije na slučaj teškog prebijanja mladića u Novom Sadu.

„Pokret Slobodna Srbija još jednom ukazuje da su odlazeći ministar policije i aktuelni niži rukovodioci u policiji deo kriminalizacije društva, a ne sistem koji kriminal drži pod kontrolom“, navodi se u saopštenju.

Oni su rekli i da je, umesto energične reakcije policije i obaveštavanja javnosti, bilo nužno da se snimak doga]aja pojavi na društvenim mrežama 19 dana nakon što se zbio, pa da „Policijska uprava Novog Sada udostoji gradjane bilo kakve reakcije“.

„Policija je svojim nečinjenjem omogućila počiniocu Ivanu Kontiću, vlasniku Maks bet kladionica da pobegne u Crnu Goru, da bi ga danas tražila preko Interpolove poternice“, navodi se u saopštenju.

Pokret Slobodna Srbija saopštio je da zahteva od odlazećeg režima da narodu položi račun za ovakvo stanje u policiji.

„U najmanju ruku, to znači podnošenje ostavki svih odgovornih za ovaj slučaj, od ministra policije u tehničkom mandatu, do rukovodilaca Policijske uprave Novi sad“, stoji u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari