Pukovnik i trojica profesora dali podršku Dverima i Patriotskom bloku 1foto FoNet Milica Vučković

Pukovnik Dragan Krsmanović, univerzitetski profesori Aleksandar Lipkovski i Đorđe Čantrak i profesor Vladimir Dimitrijević pružili su danas podršku pokretu Dveri i Patriotskom bloku, u borbi za promenu sistema, za koju navode da se jedino taj pokret istinski bori.

Na konferenciji za novinare u Beogradu, Vladimir Dimitrijević kazao je da je cilj promene sistema za koju tvrdi da se bori ta politička opcija – da građani imaju svoje narodne poslanike a ne samo stranke.

„Da konačno dobijemo narodnu a ne samo partijsku skupštinu“, naveo je Dimitrijević.

Dajući podršku Dverima, kako je kazao, svedoči o tome da i danas postoje oni koji de bore za politiku sa poštenjem, vojsku sa rodoljubljem i državu sa božjim blagoslovom.

Dimitrijević je istakao da Dveri smatraju da ekološka bezbednost Srbije mora biti podignuta na najviši mogući nivo.

Aleksandar Lipkovski je kazao novinarima u Pres centru UNS-a da je poverenje suština svakih izbora, ali i suština većine aktuelnih problema u društvu.

On je rekao da je dolazak na vlast Srpske napredne stranke (SNS) ishod promene poverenja birača, kojima je bilo dosta „evrounijatskih naređenja“.

Prema njegovim rečima, nakon devet godina vlasti SNS nije ništa bolje u odnosu na prethodnu – još je gore.

Lipkovski je ocenio da je otpor vakcinaciji izraz nepoverenja u vlast, a ne toga što ljudi ne znaju ili ne umeju da prepoznaju šta je dobro.

Naveo je i da su otpor i protesti protiv projekta Jadar takođe izazvani pre svega nepoverenjem u vlast, kao i protesti zbog „transformacije Beograda“.

„Nadamo se da će birači umeti da ocene one koji su do sada radili i da će dati mogućnost da oni koji su do sada samo kritikovali, takođe nešto urade“, rekao je Lipkovski.

Đorđe Čantrak je rekao da Dveri podržava od njihovih početaka.

Kako je naveo, Dveri su porodična stranka i bore se za prave vrednosti.

„Dveri neguju porodicu i to je srž srpskog društva“, istakao je.

Pukovnik Dragan Krsmanović rekao je da Dveri i Obradovića podržava jer kampanja nosi pečat borca.

„Kada smo u borbi potrebni su nam borci. Meni je drago da ova kampanja koja se vodi za predsedničke izbore upravo nosi taj pečat borca“, kazao je on.

Prema njegovim rečima, društvo se danas nalazi u ratu za sistem vrednosti.

„Važno je za nas da znamo da se danas nalazimo u takvom ratu, nismo po strani i ne gledamo to kao neki posmatrači – već učestvujemo. Napadnuti smo ali moramo i da se branimo u tom ratu“, kazao je.

Krsmanović je ocenio da niko kao pokret Dveri nije borac jer „sve što je napadnuto mi branimo“.

Predsednik Dveri Boško Obradović zahvalio je na podršci i naveo da su Dveri bile uz narod svih 23 godine koliko pokret postoji.

On je kazao da će Dveri učestvovati na brojnim blokadama puteva u Srbiji, navodeći da je za njih taj vid protesta predstavlja demokratsko upozorenje u formi građanske neposlušnosti „nedemokratskoj i kriminalizovanoj vlasti“.

„Ne vidimo zašto se ova vlast buni protiv građana koji zapravo brane Srbiju“, rekao je Obradović.

Predstavnici pokreta Dveri i sedam stranaka i udruženja građana potpisali su u četvrtak sporazum o saradnji i zajedničkom izlasku na predstojeće izbore na svim nivoima.

Sporazum su potpisali predstavnici Srpske monarhističke stranke – Srpska sloga, Državotvornog pokreta Srbije, Uspravne Srbije, Nove snage Srbije, Pirotske nove snage, Glasa naroda i Udruženja građana „Svi protiv Rio Tinta i rudnika litijuma“.

Predsednik Dveri i kandidat tog bloka za predsednika Srbije Boško Obradović ocenio je posle potpisivanja sporazuma da je to „istorijski trenutak ujedinjavanja srpskih patriota“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari