"Nastavak brisanja Srba": Rada Trajković povodom uklanjanja ćiriličnih tabli sa severa Kosova i Metohije 1foto FoNet Milica Vučković

Savetnica ministra Rašića u Vladi Kosova i predsednica Evropskog pokreta Srba sa KiM Rada Trajković reagovala je na uklanjanje ćiriličnih tabli na severu Kosova, rekavši da je to nastavak „sitnog iskazivanja etničke netrpeljivosti“ odnosno „brisanja Srba“.

Nastavlja se svakodnevno sitno iskazivanje etničke netrpeljivosti/brisanja Srba. Premijer Kurti zadovoljava svoju nacionalističku „bazu“ nakon što mu je nametnuta odluka o zemljištu manastira Dečani. Da li je ova odluka bila isključivo vezana za članstvo u Vijeću Evrope, a nijedna o stvarnim pravima Srba u KS?“, napisala je Trajković na mreži „Iks“.

Kosovsko ministarstvo infrastrukture juče je započelo sa postavljanjem dvojezičnih saobraćajnih tabli sa nazivima mesta na severu Kosova. Na njima su imena mesta ispisana na dva jezika – prvo na albanskom, pa na srpskom, a ovaj postupak osudile su brojne političke grupacije sa Kosova i Metohije, ali i iz centralne Srbije. Natpisi na albanskom sinoć su prešarani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari