Rada Trajković objavila fotografije promena na telu nastalih usled jednodnevnog zadržavanja na prelazu 1Foto: Twitter / Rada Trajković

Rada Trajković, savetnica ministra za povratak i zajednice u Vladi Aljbina Kurtija i sprska političarka sa Kosova, objavila je na Tviteru fotografije promena na telu, za koje tvrdi da su posledica jednodnevnog zadržavanja na prelazu Merdare. Trajkovićeva je lekar po struci.

„Ako ćemo o mučenju Srba sa Kosova, šta ćemo sa Srpkinjom sa Kosova koja je pod vedrim nebom, usred decembra, držana 24h bez flašice vode, hrane i lekova? Uzalud pokušavate da relativizujete torturu: dokazi govore“, napisala je Trajkovićeva u objavi uz nekoliko fotografija na kojima se vide promene na koži, u vidu hematoma i podliva.

Rada Trajković je u četvrtak uveče 15. decembra objavila da je zadržana na prelazu Merdare, bez objašnjenja, a da joj je granični policajac rekao da se o tome pita mladić koji se predstavio kao službenik Bezbednosno-informativne agencije.

Dan kasnije, u petak uveče je na Tviteru, ćerka Rade Trajković objavila da je ona posle 24.satnog zadržavanja prebačena sanitetom u bolnicu u Prokuplju zbog početne upale pluća.

Sve vreme zadržavanja Rada Trajković je u objavama na Tviteru obaveštavala javnost o svom zdravstvenom stanju, o tome da je bez lekova i terapije, kao i to da je na Kosovu bila da se sastane sa američkim ambasadorom u Prištini Džefrijem Hovenijerom. I u odlasku je zadržana nekoliko sati.

U tvitovima Rada Trajković se direktno obraćala i predsedniku Srbije i SNS Aleksandru Vučiću.

Zvanični organi vlasti nisu se oglasili povodom slučaja zadržavanja Rade Trajković. Vanarpalamentarna Srpska radikalna stranka Vojislava Šešelja objavila je na Jutjub kanalu tekst o tome gde su zaposlena i šta rade odrasla deca Rade Trajković.

Devedesetih godina Rada Trajković, je kao i predsednik Vučić, bila funkcioner SRS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari