Srpska policija pustila Radu Trajković na Kosovo: "Idem pravo na sastanak sa američkim ambasadorom u Prištini" 1foto FoNet/AP

Rada Trajković, predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova, kaže za Danas da je srpska policija na administrativnom prelazu Merdare, posle višesatnog zadržavanja i podrobnog pretresanja, pustila da uđe na Kosovo.

Kako kaže, sad je pravo na putu na sastanak sa američkim ambasadorom u Prištini, Džefrijem Hovenijerom.

Podsetimo, kao razlog zbog kog joj nije dozvoljen ulazak na Kosovo navedeno joj da čekaju odluku Beograda i da je ona „pod nekom zabranom“.

„Predala sam regularno dokumenta i oni su me isključili iz saobraćaja, čekali smo 10-tak minuta i nakon toga pošla sam da pitam o čemu se radi, s obzirom na to da posle mene prolaze kola sasvim slobodno…. Oni su rekli da čekaju odluku Beograda, da sam ja pod nekom zabranom ili specijalnim nekim tretmanom ali ne izlaze i ne daju mi dokumenta“, rekla je Trajković.

Evo, sedimo, čekamo i dalje, već dva i po sata.., rekla je pre sat vremena za Danas Rada Trajković.

– Niti ulaze, niti izlaze, ništa ne znamo – istakla je ona.

Kako je rekla, „kada uđem tamo i pitam šta se dešava, kažu da nemaju još nikakvo odobrenje da mi vrate dokumenta i odobre mi prelaz…

– I, tako… Bratislav Gašić, ministar policije, valjda, proverava – kaže Trajković, u ironičnom tonu.

Pretresli su nas, onako, sistematski, napominje.

– Sve živo. Kao da prvi put dolazim ovde. Nikada mi se to nije desilo. Sve živo su otvorili, svaki deo auta. Ma, sve… Dva i po sata to već traje – rekla je sagovornica Danasa.

Dok smo danas razgovarali sa Radom Trajković, obratio joj se policajac koji je rekao da „nije do njih“, kao i da će „brzo biti gotovo“.

Čekam odluku o ulasku Vojske Srbije na Kosovo, kaže, opet, ironično, Rada Trajković, „pa, onda možda uđem ja kao vrhovni komandant“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari