Rada Trajković: Pomak u istrazi ubistva Olivera Ivanovića moguć samo ako se uključe SAD 1foto FoNet Milica Vučković

Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova i Metohije Rada Trajković ocenila je da do pomaka u istrazi o ubistvu nekadašnjeg lidera Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“ Olivera Ivanovića može doći samo ako se u sve uključe SAD.

„Očekujem da će u trenutku kada se od američke administracije zatraže dokazi, tada doći do ozbiljnije istrage“, rekla je Trajković za list Nova.

Prema njenim rečima, kad se Zapad bude pozabavio „likom i delom“ nekadašnjeg potpredsednika Srpske liste Milanom Radoičićem i biznismenom Zvonkom Veselinovićem, čija se imena pominju u optužnici, „doći će do rasvetljavanja i njihove uloge u ubistvu Ivanovića“.

„Koža (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića je u igri i zato nemamo sve informacije o Oliverovom ubistvu“, navela je Trajković.

Govoreći o istrazu koju vodi Priština, ocenila je da su svi procesi odrađeni pristrasno i nestručno.

„To se vidi i u ovom nizu slučajeva gde su Srbi optuženi za terorizam, ratne zločine… Da su prištinske institucije bile sposobne, ne bi kosovski sud izmestili u Hag. To je dokaz da ih je međunarodna zajednica ocenila kao nekompetentne za ozbiljne slučajeve“, rekla je Trajković.

Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine sa šest metaka iz pištolja u leđa ispred kancelarije Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“ u Kosovskoj Mitrovici, a ubice i nalogodavci i dalje nisu poznati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari