Rade Basta: Nije politika "Vučiću odlazi", politika je vizija evropske tranzicije za budućnost Srbije 1Foto FoNet/Ministarstvo privrede/Ðorde Krstić

Rade Basta, predsednik udruženja građana „Pokret Evropski put Srbije – Basta“ i bivši ministar privrede, poručio je da se politika u Srbiji svodi na parole „Vučiću odlazi“, te da floskule građanima isporučuju, kako kaže, mnogi predstavnici opozicije, ali i vlasti.

Kaže da ne može politika u Srbiji da se svodi na parole „Vučiću odlazi“, te da isto tako, kako navodi, ne može svaka rečenica da bude skrivanje iza imena predsednika Srbije Aleksandra Vučića – „jer građanima treba ponuditi konkretna rešenja i argumente u korist njihovog boljeg života“.

Basta smatra da je primetno da se i predstavnici opozicije i vlasti se „kriju iza imena predsednika Aleksandra Vučića, svako iz svog ugla“.

„Građani od njih traže da ponude svoje konkretne političke programe i jasan plan u kom pravcu Srbija dalje ide. Politika je vizija za budućnost, bavljenje politikom zahteva mudrost i zato građanima nije potrebno jeftino prepucavanje i besmisleno nadigravanje ko je glasniji. Kosovo, sankcije, borba protiv kriminala i korupcije, reforme, odnos prema EU i NATO, to su teme na koje treba ponuditi jasan program“, kaže Basta.

Građani se, dodaje, plaše uvođenja viza, zatvaranja vazdušnog saobraćaja, ukidanja platnog prometa, nestašice goriva, redova za hleb i bombardovanja.

„Na političarima je da sačuvaju državu od ovakvih sumornih scenarija. Ovo su problemi koji čekaju sve nas koji se bavimo politikom, a ne fotelje, i za sve što sam naveo ne trebaju izbori. Rešenje je moguće samo ako svi sednemo za sto i dogovorimo se oko najvažnijih nacionalnih interesa. Neki minimum zajedništva je neophodan u izazovnim vremenima koja su pred nama“, ocenjuje predsednik udruženja „Evropski put Srbije“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari