Radikali traže da se ukine "gostoprimstvo" američkom ambasadoru zbog "antisrpskih izjava" 1Foto. print screen Instagram

Srpska radikalna stranka čiji je predsednik i dalje haški osuđenik Vojislav Šešelj, ocenila je danas da se ambasador SAD Kristofer Hil „nizom nesuvislih, antisrpskih izjava“ direktno meša u unutrašnja pitanja Srbije i da bi mu zbog toga trebalo „ukinuti gostoprimstvo“.

„U poslednjem intervjuu za dnevni list Kurir, Hil je izjavio da Srbija treba da odustane od vojne neutralnosti i da učestvuje u budućoj obnovi Ukrajine, uz komentar da ‘Ukrajina i Srbija imaju mnogo toga zajedničkog'“, navodi se u saopštenju radikala.

Ključna tačka spajanja srpskog i ukrajinskog naroda je, kako su ocenili iz SRS, zajednički neprijatelj – „političke elite SAD sa njihovim satelitima u Evropi“.

Radikali traže da se ukine "gostoprimstvo" američkom ambasadoru zbog "antisrpskih izjava" 2
Foto: EPA/VALERIE KUYPERS / POOL

Ta stranka je navela i da ignorisanje takvih izjava od strane vladajuće koalicije od Srbije pravi „poligon za Hilovo iživljavanje“ i da potencijalno može ugroziti jačanje dobrih odnosa sa Rusijom.

„Srpski radikali još jednom upozoravaju da ovakve izjave Srbiji ne mogu doneti nikakvu korist i traže da se, zbog antisrpskih stavova i mešanja u unutrašnja pitanja države, američkom ambasadoru odmah ukine gostoprimstvo“, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari