Radoičić se oglasio u ime Srpske liste: Srpski narod vam neće dozvoliti da vladate sa dva odsto glasova 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

U ime Srpske liste i svoje lično ime, želim da kažem veliko hvala mojim sunarodnicima iz Leposavića, Zvečana, Кosovske Mitrovice i Zubinog Potoka na ko zna koji put dokazanom patriotizmu, dostojanstvu, časti i jedinstvu, saopštio je potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić.

„Onima koji misle da sa jedan ili dva odsto glasova mogu da vode opštine na severu, imam da poručim da im srpski narod to nikada neće dozvoliti“, poručio je Radoičić u pisanoj izjavi prenetoj u saopštenju Srpske liste.

Na nama je da zajedno sa našom državom Srbijom i predsednikom Aleksandrom Vučićem nastavimo borbu za očuvanje mira i prava Srba da žive svoji na svome, dodao je Radoičić.

„Nadam se da su svi dobro razumeli jasnu poruku koju im je srpski narod sa severa Кosova i Metohije danas poslao“, zaključio je Radoičić i svoju izjavu završio rečima: „Živela Srbija!“

Podsetimo, danas su u četiri opštine na severu Kosova (Leposavić, Zubin Potok, Zvečan i Severna Mitrovica) održani vanredni lokalni izbori po zakonima Kosova, a nakon što su predstavnici Srba 5. novembra prošle godine izašli iz svih kosovskih institucija, uključujući i pomenute četiri opštine.

Srpska lista bojkotovala je današnje izbore, jer Priština još nije ispunila obavezu iz Briselskog sporazuma da formira Zajednicu srpskih opština.

Izvor: N1

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari