Radojević (SNS): Politikanti koriste nesreću u Ovčar Banji za sticanje političkih poena 1Foto: MUP

Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) iz Čačka Dušan Radojević ocenio je danas da pojedini „politikanti“ koriste nesreću u Ovčar Banji, u kojoj su dve osobe poginule i deset povredjeno prilikom rušenja visećeg mosta, za sticanje političkih poena.

„Tragedija koja se desila u Ovčar Banji, sve nas je ostavila bez daha. Ne postoji inicijativa, a ni stvar koju možemo učiniti da vratimo vreme. Ljubicu Mijatović i Milenu Erić (koje su poginule prilikom rušenja visećeg mosta) ništa ne može vratiti“, naveo je Radojević u saopštenju.

On je dodao da se jedino mogu utvrditi okolnosti pod kojima se nesreća desila, i da se one otklone kako se više nikad ništa slično ne bi dogodilo i ističe da je „suvišno i bespotrebno etiketiranje krivaca od strane politikanata“.

„Nije prošlo ni 24 časa od tragedije, a pojedinci su krenuli u borbu za političke poene. Daju predloge, najavljuju proteste, kreću u ‘lov na veštice’. Krivce traže u onima koji bruse ovaj turistički biser, koji se još zove ‘Srpska Sveta Gora'“, navedeno je u saopštenju.

Radojević je istkao da se ne sme dozvoliti da bilo koja stranka, ili stranački pojedinac, koriste tragediju u kojoj je dvoje ljudi izgubilo život.

„I to samo zbog toga da bi se napadalo na Anu Brnabić, predsednicu vlade i Miluna Todorovića, gradonačelnika Čačka. Oni su krivi jedino što su u Ovčar Banju uložili na stotine miliona dinara i krenuli u totalnu revitalizaciju naših turističkih potencijala u Ovčarsko-kablarskoj klisuri“, naveo je Radojević u saopštenju.

Radojević je istakao da se odgovornost za rušenje visećeg mosta u Ovčar Banji mora utvrditi, ali da to treba da urade nadležni organi i institucije, a ne „politikanti bilo koje vrste“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari